Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

Őrizetben az érdi emberölés gyanúsítottja

2004.12.30. 11:54
Elfogta és őrizetbe vette a rendőrség azt a fiatal férfit, aki a gyanú szerint halálra késelt egy nőt Érden. A rendőrségnek még kedden este jelentették, hogy egy női holttestet találtak a Pest megyei városban, az M7-es autópálya közelében.
Vérbefagyott holttestet találtak kedden este Érden. Az elhunytról hamar nyilvánvalóvá vált, hogy gyilkosság áldozata lett, és rövid időn belül azt is megállapították, hogy egy 48 éves, helybéli asszony az áldozat. A nyomozás szálai egy 21 éves ráckevei fiatalhoz vezettek, és a szerdán beszerzett információk megerősítették vele szemben a rendőrség gyanúját.

Kihallgatásakor R. Lajos ellentmondásokba keveredett, végül elismerte tettét, és részletes beismerő vallomást tett, áll a rendőrség csütörtökön kiadott közleményében. Mint mondta, az előző éjszaka több alkalommal is találkozott a sértettel egy italboltban, majd az egyik éjjel-nappal nyitva tartó bolt előtt hangos szóváltásba keveredtek.

A sértett ezután hazafelé indult, a férfi azonban követte őt, majd az M7-es autópálya melletti útszakaszon megtámadta, és egy pillangókéssel több alkalommal is nyakon szúrta az asszonyt. Végül a holttestet behúzta az autópálya zajvédő fala alá, és sorsára hagyta.

A fiatalembert - kihallgatását követően - a rendőrségen őrizetbe vették, és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Nyomozó Osztálya indítványozta előzetes letartóztatását is.