Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Erdőtűz pusztít Somogyban

2002.03.07. 15:51
Egyelőre felmérhetetlen nagyságú területen ég a gaz és az erdő a somogy megyei Visnye és Visnyszéplak között. Az oltást szinte lehetetlenné teszi a viharos szél.
Hatalmas, egyelőre felmérhetetlen területen ég az aljnövényzet és az erdő a Somogy megyében Visnye és Visnyeszéplak között - közölte a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője. Heizler György elmondta: nem sokkal csütörtökön dél után érkezett az első jelzés. Elmondása szerint nagy erőkkel, kilenc tűzoltóságról vonultak a helyszínre a szakemberek.

- A munkát nehezíti a derékig érő gaz és az időnként viharos erejű szél - mondta a katasztrófavédelmi szakember. Hozzátette: két tanya volt veszélyben, de a tűzoltóknak sikerült időben beavatkozniuk és megmenteniük az épületeket.

Tájékoztatása szerint a dimbes-dombos felszín miatt a kora délután órákra még nem tudták felbecsülni, hogy mekkora területen pusztítanak a lángok.