Koronavírus adatok

2021. dec. 08.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Natália
-3 °C
2 °C

Vodkakultúra

2003.03.09. 09:05
Évente 14 ezer nő hal meg Oroszországban a családon belüli erőszak következtében. A férj vagy az élettárs által megölt nők száma évente háromszor annyi, mint az 1999 óta Csecsenföldön életét vesztett orosz katonák száma, vagy másképpen: ugyanannyi, mint az Afganisztánban tíz év (1979-1989) alatt elesett orosz katonák száma.
Az Amnesty International nemzetközi emberi jogi szervezet a héten felszólította az orosz hatóságokat, hogy szigorúan lépjenek fel a családon belüli erőszak ellen.

A férj vagy az élettárs által megölt nők száma évente háromszor annyi, mint az 1999 óta Csecsenföldön életét vesztett orosz katonák száma, vagy másképpen: ugyanannyi, mint az Afganisztánban tíz év (1979-1989) alatt elesett orosz katonák száma.

Hivatalos adatok szerint minden nap 36 ezer nőt ver meg férje vagy élettársa.

Az Amnesty International arra kéri az orosz kormányt, hogy a családon belüli erőszakot kezelje különálló bűntényként, és hozzon konkrét lépéseket a nők védelmében. A hatóságoknak meg kell mutatniuk, hogy nem tűrik el a családon belüli erőszakot, hangoztatja a szervezet.

A Szovjetunió bukása óta az orosz nők helyzete egyre romlik, főleg az életszínvonal csökkenése és az alkoholizmus terjedése miatt.