Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Tűz a Mátrai Erőműben

2001.10.26. 15:42
Kapcsolódó cikkek (1)
Csak többórás munkával sikerült megfékezni azt a tüzet, amely a Mátrai Erőműben pusztított péntek délelőtt. A lángok az egyik blokk vízturbina kábelének berobbanása miatt csaptak fel. Személyi sérülés nem történt.
Tűz pusztított pénteken délelőtt a Mátrai Erőműben, a hajnal négykor föllobbant lángokat fél tizenkettőre sikerült eloltani a tűzoltók és az erőmű tűzőrségének segítségével. Valaska József, a Mátrai Erőmű Rt. elnöke az MTI-nek elmondta: az eddigi vizsgálatok adatai szerint a tüzet az egyes számú blokk vízturbina kábelének berobbanása okozta.

A Mátrai Erőmű
A tűz következtében az ötből három blokkot le kellett állítani, mert olyan kábelek sérültek meg, amelyek a szén és vízellátást, a salak és pernyeletávolítást szolgáló berendezéseket működtetik. A társaság elnöke hangsúlyozta, hogy szombatra kijavítják a hibát és megindul az energiatermelés a három, egyenként 312 megawattos blokkban.

Takács Zsolt, a Heves megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese közölte, hogy az oltásban összesen öt gyöngyösi, hevesi és egri tűzoltóegység vett részt. Személyi sérülés nem történt, az anyagi kár felmérése folyamatban van.