Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Megerőszakoltak egy 11 éves kislányt Kőröshegyen

2007.05.29. 09:37
Egy vékony testalkatú, ősz hajú, erősen dohányszagú, borostás férfi pénteken este megerőszakolt egy gyermeket a Balatonföldvárhoz közeli Kőröshegy mellett. A rendőrség nyomokat, anyagmaradványokat keres azon a földúton, ahová a férfi fekete színű, csapott hátú autójával vitte a 11 éves kislányt.

Megerőszakoltak egy 11 éves kislányt május 25-én, pénteken Kőröshegyen, közölte kedden a siófoki rendőrkapitányság szóvivője az MTI-vel. A kislányt a Balatonföldvárhoz közeli település egyik utcáján szólította meg az ismeretlen férfi, útbaigazítást kérve tőle. A Havaria Press szerint a férfi helyi halastavak után érdeklődött, s arra kérte a kislányt, hogy üljön be a kocsijába és mutassa az utat.

A gyanútlan kislány öt és hét óra között szállt be az autóba. A férfi hosszabb ideig autózott a kislánnyal, majd a Pusztaszemes és Kapolypuszta közötti mezőgazdasági területen, egy földes úton állt meg autójával.

A férfi itt közösült a kislánnyal, majd megfenyegette, hogy a történteket nem mesélheti el senkinek. A Havaria Press szerint az édesanya este a hazatérő lánya szokatlan szótlanságára figyelt fel. Amikor a lány beszámolt a történtekről, orvoshoz vitte. Az elsődleges orvosi vizsgálat megállapította, hogy az erőszak valóban megtörtént; a kislány nem sérült meg komolyabban, de az eset lelkileg mindenképpen megviselte.

A kislány személyleírása alapján a gyanúsított férfi egy fekete, kis- vagy közepes méretű, csapott hátú autóval közlekedett. A férfi vékony testalkatú, őszhajú, erősen dohányszagú, borostás volt, de ruházata ápolt volt: a bűncselekmény elkövetésekor kék pólót és rövidnadrágot viselt.

A rendőrség a helyszínen anyagmaradványokat és nyomokat keresett. A személyleírás egyelőre nem alkalmas fantomkép készítésére, de ha további információk érkeznek, elképzelhető, hogy készül rajz az elkövetőről, válaszolta az Index kérdésére a rendőrség szóvivője.

A rendőrség várja esetleges szemtanúk jelentkezését. Kőröshegy nem nagy település, de nagy az átmenőforgalom, így egy ismeretlen autó vagy férfi feltűnhetett valakinek, közölte Heszné Gáspár Judit. A környéken hasonló eset még nem történt, tette hozzá a rendőrségi szóvivő.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!