Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Hat évet kapott a tizenegy éves kislánnyal fajtalankodó férfi

2005.01.28. 11:32
Többször fajtalankodott távoli rokonának tizenegy éves kislányával az a 49 éves kecskeméti férfi, akit jogerősen hat év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla pénteken.

A Szegedi Ítélőtábla tizenkettedik életévét be nem töltött, nevelése alatt álló személy sérelmére, folytatólagosan elkövetett szemérem elleni erőszak bűntettében, valamint magánokirat hamisítás és számviteli fegyelem megsértésének vétségében találta bűnösnek Andrási Istvánt és ezért hat év fegyházzal és hat év közügyektől eltiltással sújtotta.

A férfi 2003. szeptemberében arra kérte egy távoli nőrokonát, hogy bízza rá tizenegy éves kislányát. Amikor a vádlott magára maradt a leánygyermekkel, megkérte, hogy vetkőzzön le. A kislány levette ruháit, a vádlott pedig fajtalankodott vele.

Egy hónappal később a kislány megint a vádlottnál volt és ő ismét fajtalankodott vele. A történtekről a gyermek hosszabb ideig hallgatott, ám később elmondta anyjának, majd pedig a büntetőeljárás során a nyomozási bírónak is. A vádlott az eljárás során tagadta a szemérem elleni erőszak vádját.

A férfi büntetőperében a másik vádpont szerint Andrási István látta el egy mezőkovácsházai egyesületnél a gazdálkodással kapcsolatos feladatokat, ám ezeket csak részben teljesítette, a bevételeket és kiadásokat nem könyvelte, beszámolót nem készített. A bíróság ezért elmarasztalta őt számviteli fegyelem megsértésének vétségében.