Konrád, Tivadar
10 °C
23 °C

Szemérem elleni erőszak egy kisbaba ellen

2004.04.10. 11:22
A rendőrség két dunaharaszti férfit azzal gyanúsít, hogy szexuálisan bántalmaztak egy másfél éves kislányt. Az egyik férfi a kislány apja, a másik egy hajléktalan. A gyermeket a nagymama vitte el orvosi vizsgálatra.
A Pest Megyei Rendőrkapitányság őrizetbe vett két férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy egy másfél éves kislány ellen szemérem elleni erőszakot követtek el - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletese szombaton.

A tájékoztatás szerint a másfél éves kislányt nagymamája szerdán vitte be a fővárosi Pichler Intézetbe két 10 hónapos húgával.

Az intézet munkatársai megállapították, hogy a másfél éves kislány nemi szervén idegen tárgy által okozott sérülések vannak, amelyeket feltehetően 7-10 nappal korábban okoztak, amikor a gyermek még dunaharaszti otthonában tartózkodott - mondta az ügyeletes.

A vizsgálat során kiderült, hogy a "sérüléseket szexuális célzattal" követték el, ezért a Pest megyei rendőrség szemérem elleni erőszak elkövetésének gyanújával indított vizsgálatot a kislány édesapja és egy másik, hajléktalan férfi ellen.