Szilárda
0 °C
6 °C

Erőszakot akadályoztak meg a szegedi rendőrök

2008.05.06. 18:31
Két rendőr akadályozta meg, hogy egy fiatalkorú lányt megerőszakoljon egy szatír. A 25 éves férfiről a rendőrségen derült ki, hogy több eddig felderítetlen erőszakot is ő követett el.

Egy rendőr páros akadályozta meg, hogy megerőszakoljanak egy nőt Szegeden keddre virradó éjszaka - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-t.

Szenti Szabolcs elmondta: egy 25 éves szegedi férfi hátulról támadt a fiatalkorú lányra, majd fejére szemetes zsákot húzott, és testi erejét kihasználva a földre kényszerítette a nőt, miközben befogta a száját. A sértett folyamatosan kiabált, ezt hallották meg a közelben járőröző rendőrök. Ők azonnal közbeléptek, és elfogták a férfit.

Az elkövető kihallgatása során beismerte a bűncselekmény elkövetését. A szegedi rendőrök ezt követően további adatgyűjtést végeztek, és régebbi aktákat is elővettek. Ennek során kiderült, hogy a férfi tavaly júliusban és szeptemberben még két nőt ugyanezzel a módszerrel támadott meg. A legelső alkalommal nem járt sikerrel, mivel a fiatal sértett elmenekült, azonban a második és harmadik esetben védekezésképtelenné tette áldozatait.

Az elkövető az első két cselekményt is elismerte. Vallomása szerint tettét szexuális indíték motiválta. A Szegedi Rendőrkapitányság a férfit kedden délután őrizetbe vette, és előterjesztést tett előzetes letartóztatására.