Szilárda
0 °C
6 °C

Fejszével késztette közösülésre rokonait a vérfertőző apa

2005.09.22. 16:28
Tizenegy éves letöltendő börtönbüntetésre ítélték azt a kilenc gyermekes férfit, aki öt és tízéves lányával fajtalankodott, de sógornőjét és anyósát is többször megerőszakolta. A férfi olykor fejszével késztette közösülésre rokonait, ugyanakkor a bíróság előtt tagadta bűnösségét, azt állítván, csak a közös családi otthonból próbálják így kiutálni őt.

Jogerősen tizenegy évre ítélte a bíróság azt a férfit, aki saját lányaival, valamint anyósával és sógornőjével is fajtalankodott Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A vádlottat a megyei bíróság folytatólagosan elkövetett erőszakos nemi közösülésben, és nevelése alatt álló kiskorú sérelmére elkövetett szemérem elleni erőszak miatt marasztaltra el. A másodfokon eljáró bíróság e döntéssel helybenhagyta a 33 éves férfira a Mátészalkai Városi Bíróság által korábban kiszabott 11 év fegyházbüntetést.

Az ítélet szerint a vádlott kilenc gyereket nevelt, ám az élettársa távollétét kihasználva rendszeresen fajtalankodott öt- és tízéves lányaival. Emellett több alkalommal - fenyegetéssel - szexuális aktusra kényszerítette sógornőjét, és anyósát is. A fenyegetőző férfi néha még fejszét is használt, hogy közösülésre bírja családtagjait. Olyan is előfordult, hogy megerőszakolta az anyósát, miközben mindezt a sógornőnek végig kellett néznie.

A vádlott az eljárásban végig tagadta bűnösségét, és azt állította: békés családi életet éltek, nem érti, hogy miért vádolják ilyen bűncselekményekkel. Szerinte az élettársának az volt a célja, hogy kitúrja őt a szociálpolitikai kedvezmény felhasználásával közösen felépített, de élettársa nevén lévő lakásból. A bíróság azonban úgy találta, hogy a bizonyítékok és a vallomások igazolják a vádlott bűnösségét, ezért elutasította a vádlott és védője felmentés, illetve enyhítés iránti fellebbezését. Súlyosító körülményként értékelték a hasonló jellegű bűncselekmények elszaporodottságát.