Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Szabadulása után egyből támadott

2001.08.07. 14:55
Egy nemi erőszakért elítélt férfit két év kedvezménnyel engedtek ki a börtönből, de nem telt bele néhány nap, és újra lecsapott. Ezúttal egy kilencvenegy éves néni volt az áldozata Barabáson. A gyanúsítottat a rendőrök őrizetbe vették, H. Gyula beismerő vallomást tett.
Nemrég szabadult a börtönből az a fiatalember, akit azzal gyanúsítanak, hogy a hétvégén megerőszakolt egy kilencvenegy éves nénit Barabáson. Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az Indexnek elmondta: a gyanúsított vasárnap este surrant be a családi házba, ahol rárontott az idős asszonyra.

Beismerő vallomást tett a gyanúsított

A rendőrség egyelőre nem kíván részleteket elárulni az ügyről, mivel félnek, hogy a huszonkilenc éves férfi megváltoztatja a beismerő vallomását. Annyit azonban tudni lehet, hogy az áldozat maga kért segítséget telefonon, és a nem mindennapi erőszak miatt nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket is szerzett.

H. Gyula nem volt ismeretlen a rendőrök előtt, mivel erőszakos nemi közösülésért és szemérem elleni erőszakért korábban hat évet kapott. Négy év után azonban szabadlábra helyezték, de nem telt bele néhány nap, újra lecsapott. A nyomozók kedd hajnalban vették őrizetbe, és kezdeményezik az előzetes letartóztatását.

Nemi erőszak élve vagy halva

A védtelen idős asszonyok elleni támadások gyakoriak, de nemi erőszak csak kis számban fordul elő. Júliusban például Veszprém megye egyik falujában történt, hogy néhány férfi egy hetvenen túli nőre tört rá lakásában. Ütötték-verték, és pénz követeltek tőle, a sértett nyugdíja azoban még nem érkezett meg. Ekkor megpróbálták megerőszakolni, de végül elálltak szándékuktól.

A legmegrázóbb eset 1999 decemberében a fővárosban történt, akkor egy fiatalember azután erőszakolt meg egy idős nőt, miután több késszúrással megölte. A bűncselekmény gyanúsítottjához nemrégiben DNS-vizsgálat segítségével jutottak el.