Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Több tonnányi petárdát találtak a rendőrök Pesterzsébeten

2004.12.27. 14:42
Több tonnányi robbanóeszközt találtak a rendőrök egy pesterzsébeti telephelyen. A BRFK szerint a tulajdonosnak nem volt engedélye, hogy Budapesten forgalmazzon, ezért a rendőrök lefoglalták és több teherautóval elszállították az árut a XX. kerületi telephelyről.

A XX. kerületi rendõrkapitányság járõrei - bejelentés miatt - hétfõn délelõtt ellenõrzést tartottak egy cég Báthory utcai családi házához tartozó telephelyén, ahol több tonnányi robbanóeszközt találtak. A petárdákat és egyéb pirotechnikai eszközöket a tulajdonosok a gyanú szerint szilveszterkor akarták árusítani - tudósított a HavariaPress.

Nem veszélyeztethető senki
Akár 50 ezer forint pénzbírsággal sújtható az, aki mások egészségét, testi épségét veszélyeztetve használja a pirotechnikai eszközöket szilveszterkor. Kormányrendelet szabályozza, hogy mely pirotechnikai termékek engedélykötelesek. A 14 év felettiek az egyes osztályba tartozó, úgynevezett játékos pirotechnikai termékeket egész évben vásárolhatják és felhasználhatják, ezek között a termékek között vannak petárdák is - tette hozzá. (MTI)

A rendõrség adatai szerint a cégtulajdonos - erre a címre - nem rendelkezett semmiféle tárolási engedéllyel, ezért a nyomozók lefoglalták a robbanóeszközöket. A több teherautónyi készletet a rendőrök elszállították.

Az Index kérdésére a BRFK ügyeletén elmondták, hogy az egyébként nem fővárosi cégnek vidéki telephelyeire pirotechnikai anyagok kereskedelmére engedélye van.