Gusztáv
-4 °C
1 °C

Halállal végződött az esküvő

2001.07.16. 11:27
Gyászosan ért véget egy miskolci esküvő szombaton este. Az erősen ittas násznép összeszólalkozott, majd egy 47 éves asszony szíven szúrta a néhány órával azelőtt esküdött 21 éves ifjú férjet. A férfi a kórházba szállítást követően halt bele sérüléseibe.
Az esküvőt követően a násznép a lányos házhoz vonult megtartani a lakodalmat. Ott azonban, feltehetően a nagymértékű italfogyasztás hatására vita, majd veszekedés robbant ki a rokonság tagjai között amiatt, hogy ki az erősebb.

A miskolci vasgyári lakótelepen történt szerencsétlenséget az okozta, hogy este kilenc óra körül egy 47 éves asszony - a feleség testvérének anyósa - a férj szemére hányta, miért bántotta korábban a fiát, majd a konyhából hozott nagykéssel szíven szúrta a férfit. Az erősen ittas násznép ugyan azonnal mentőt hívott, ám a 21 éves áldozat a kórházba szállítást követően belehalt sérüléseibe.

Az asszony ezt követően elmenekült a helyszínről, őt a rendőrök csak vasárnap hajnalban a lakásán tudták őrizetbe venni emberölés bűntettének alapos gyanújával. Tar László, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság forrónyomos csoportjának parancsnoka a Magyar Hírlapnak elmondta: a nyomozás jelenlegi adatai szerint egy félreértés okozhatta a szerencsétlenséget, mivel a 21 éves ifjú férj soha nem bántotta az elkövető fiát. A nyomozók információi szerint, a középkorú nő férjét valakik korábban megverték, de ehhez az esethez sincs semmi köze az áldozatnak.

A tragédiáról egyetlen szemtanú sem volt hajlandó nyilatkozni a tv2 Tények című műsorának, mivel azt állítják, hogy félnek a meggyilkolt férj családjának bosszújától.