Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Marad az esős, nyirkos idő

2006.01.02. 09:56
Hétfőn a Kárpát-medence időjárását egy tőlünk délnyugatra kimélyülő és fölénk helyeződő ciklon alakítja, ezért felhős, csapadékos időre van kilátás. A nyugati megyékben havazás is lehet. Hétfő reggel Szegeden mérték a legmelegebbet, ott 7 fok van, a leghidegebbet Sopron és Zalaegerszeg környékén, ahol 0 fokot mutatnak a hőmérők.
Hétfőn a Kárpát-medence időjárását egy tőlünk délnyugatra kimélyülő és fölénk helyeződő ciklon alakítja, ezért felhős, csapadékos időre van kilátás. A nyugati megyékben havazás is lehet.

Európa nagy részének időjárását egy nagy kiterjedésű ciklonrendszer határozza meg. A kontinens nyugati, középső és északi vidékén a gyakran erősen megnövekvő felhőzetből sokfelé hull csapadék. Hétfőn országszerte többnyire borult lesz az ég, sokfelé várható eső, zápor, nyugaton havas eső, havazás.

Párás lesz a levegő, foltokban köd képződhet. Az Alföldön a keleti, a Dunántúlon az északi szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn többnyire 1 és 6 fok között, délkeleten kevéssel efölött várható, éjszaka -1, +4 fok lehet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Eleinte melegfronti hatás várható. A frontérzékenyek egy részénél levertség, fáradtság, rossz hangulat figyelhető meg, másik részüknél nyugtalanság. A gyulladásos folyamatok átmenetileg erősödhetnek, az időjárás változással összefüggésbe hozható szívpanaszok is előfordulhatnak. Növekszik a reakcióidő, tompulnak reflexeink. Később hidegfronti hatásra kell számítani. A közlekedés időjárási feltételei továbbra is rosszak. A pénteki havazás és hófúvás után még mindig maradtak síkos, jeges útszakaszok.