Gertrúd, Patrik
2 °C
5 °C

Újra esős napok jönnek

2005.04.25. 07:03
Nyugat-Európa felől egy ciklon érte el a kontinens középső tájait, ezért a Kárpát-medencében ismét csapadékosra fordul az idő. Hétfőn több, kedden már kevesebb eső várható.
Hétfőn délnyugat felől beborul az ég és sokfelé várható kiadós eső, zápor, zivatar. Erős, helyenként viharos lesz a délnyugati szél.

Hajnalban 6, 11 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 13, 18 fok között alakul, a tartósan csapadékos tájakon 11 fok várható. Késő este 10, 15 fok lesz.

Nyugat-Európa felől ciklon érte el a kontinens középső tájait. A ciklon hatására a Kárpát-medencében ismét csapadékosra fordul az idő. A héten változékony, enyhe időre számíthatunk. Hétfőn várható a legtöbb csapadék. Majd a több-kevesebb napsütés mellett alakulnak ki esők, záporok, zivatarok. A hőmérsékletek az átlag körül várhatóak.

Kedden északon és keleten a gyakran erősen felhős égből még többfelé várható eső, zápor, zivatar. Nyugaton és délen a változóan felhős ég mellett elszórtan alakul ki zápor. Élénk lesz az északnyugati szél. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 20 fok között alakul.

Humán

Melegfronti hatásra számíthatunk, így fejfájás, migrénes panasz gyakrabban jelentkezhet. A légszennyezettség alacsony, a levegőminőségi határérték 10-25 %-át éri el (ezen belül a nitrogénoxidok koncentrációja a legmagasabb). A porkoncentráció alacsony. Légnyomás tendencia: erősen süllyed. Elsősorban a nyírfa, tiszafa és a platán pollenje mutat magasabb koncentrációt.