Sámuel, Hajna
21 °C
32 °C

Ölt az ár Érden

2002.08.01. 08:39
Egy idős nő vízbe fulladt, több házat, pincét öntött el a víz szerdán este Érden az özönvízszerű esőzések nyomán.
Egy idős nő vízbe fulladt, több embernek a házát, vagy pincéjét öntötte el a víz szerdán este Érden a leesett csapadék - tudta meg a HavariaPress. A hírügynökség jelentése szerint az este fél nyolc óta szakadó esőtől Érden és környékén patakok és csatornák léptek ki a medrükből. Az esővíz házakat és pincéket öntött el városszerte.

Egy megáradt csatornába esett idős nőt elsodort a víz. A hetvennyolc éves asszony éppen a Fürdő utcában sétált a vihar idején, amikor nem vett észre a csatornázási munkákhoz ásott vízelvezető gödröt és belesett. A nőt elsodorta a víz és megfulladt. A tűzoltók már csak a holttestét találták meg a város egy másik részén. A rendőrség államigazgatási eljárás keretében már meg is kezdte a vizsgálatot.

A fővárosból két tűzoltóegységet küldtek érdi és törökbálinti kollégáik megsegítésére. A megáradt patakok néhány házat több centis vízzel leptek el. Csak Érden és Diósdon legalább huszonöt esethez kértek tűzoltói segítséget, hogy a pincékben felgyülemlett vizet eltávolíthassák. A tűzoltók valószínűleg csak reggelre tudják befejezni a munkálatokat a sok riasztás miatt.