Judit
2 °C
7 °C

Vízáradat országszerte

2002.07.18. 20:46
Elöntött aluljárók, beázott pincék, kidőlt fák - tucatszám kapja a riasztásokat a tűzoltóság.
A budapesti és Pest megyei tűzoltóknak is rengeteg munkát ad a kora esti órákban lehullott nagy mennyiségű csapadék. Az eső elöntötte a Keleti Pályaudvar aluljárórendszerét, itt 30- 40 centiméteres magasságban áll a víz. A Podmaniczky út és Dózsa György út kereszteződésénél szintén aluljáró került víz alá. A VII. kerületben egy fittness- termet öntött el az eső miatt felgyülemlett víz. Csepelen pincéket, pincébe épített trafóházat kellett vízteleníteni, a IX. kerületben a Drégely utcában egy ház pincéjét teljesen megtöltötte a beömlő víz. A VIII. kerületi Magdolna utcában a Vasas székház konyhájának pincerendszerébe ömlött be az esővíz, de szivattyúzni kellett a Fiumei úton is.

Gyálon egy pincét szintén több mint másfél méter magas víz borított el. Az eső a Fiumei út egy részét is elöntötte. Több helyen a szennyvíz is visszafolyt a pincehelyiségekbe. A víz csaknem az összes budapesti kerületben öntött el pincéket és alagsori helyiségeket, a VI. és XIII. kerületben fák dőltek ki, ágak szakadtak le,de több helyen dőltek fák épületekre is ezeket a tűzoltók eltávolítják, illetve felfűrészelik.

Más helyeken gépkocsik, teherautók ragadtak bele a sárba iletve a felgyűlt vízbe. Eddig a hasonló esetek miatt személyi sérülés nem történt. A budapesti utakon az esőzés miatt lelassult a közlekedés. A tűzoltók folyamatosan dolgoznak károk elhárításán, de az újabb és újabb bejelentések miatt rendkívül megnehezedett a munkájuk.

Pest megyében a leginkább Szigetszentmiklós és körzete számít veszélyeztetettnek. Itt kellett a legtöbb elöntött pincéhez illetve udvarhoz szivattyúikkal kivonulniuk a megyei tűzoltóknak. Több pincét árasztott el a víz Dabas környékén is, Monoron is több helyen volt szükség a szivattyúkra, itt azonban már valamivel jobb a helyzet. Gödöllőn a szél okozott gondokat, több kidőlt fát kellett az utakról eltávolítani. A Pest megyei tűzoltók csütörtökön este tíz óráig a szélsőséges időjárás okozta káresetekhez összesen ötvennyolc riasztást kaptak, azonban reggelig még várható hogy ez a szám növekedni fog.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?