Emma
9 °C
26 °C

Felüljáró alatt rekedt egy busz az eső miatt Szombathelyen

2001.07.10. 17:39
Bennrekedt egy helyi csuklós busz Szombathelyen, a Zanati úti vasúti felüljáró alatt a hirtelen támadt özönvízszerű esőzés miatt - erősítették meg rendőrségi források az Indexnek a HavariaPress értesülését. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes tisztjének tájékoztatása szerint: nem történt személyi sérülés, az utasokat kimentették, és kedden délután öt órakor már 'csak' a busz műszaki mentése folyik.

Az előzetes vizsgálatok szerint az elektronikai berendezései mondták fel a szolgálatot annak a busznak, amely kedden délután háromnegyed négykor a hirtelen támadt özönvízszerű esőzés miatt beszorult a 86-os főút Szombathely belvárosi szakaszán, egy vasúti felüljáró alá - tájékoztatta az Indexet Ökrös Attila, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Ökrös elmondása szerint a busz a város melletti ipartelepről szállította haza a munkásokat, amikor olyan hatalmas esőzés támadt, hogy a busz nem tudott kijönni a Zanati úti felüljáró alól. A szemtanúk elmondása szerint a víz a busz kerekének felső szegélyéig ért.

Nincs sérülés

Sem a főkapitányság ügyeletes tisztje, sem a sajtószóvivő nem tudta megmondani, hogy hányan rekedtek ideiglenesen a buszban. A kiérkezett tűzoltók azonnal megkezdték a mentést, és az utasokat sérülések nélkül egy másik busszal elszállították a helyszínről. Kedden délután öt órakor a busz műszaki mentése folyik, illetve a rendőrök vizsgálják a baleset körülményeit. Ökrös Attila szerint a gondot elsősorban az jelentette, hogy a csatornarendszer nem tudta levezetni a nagy mennyiségű esővizet.

A forgalmas főút folyamatosan szabadul fel a torlódástól.