Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szivattyúznak és fertőtlenítenek a nagy eső miatt

2005.08.16. 09:31
Az ország több pontján is sok problémát okozott a hétfőn lezúdult özönvízszerű esőzés, de a lakosokat sehol nem kellett kitelepíteni.
Az esőzés miatt az elmúlt huszonnégy órában országszerte 260 esetben kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak, személyi sérülésről azonban nem tudni és a lakosságot sem kellett kitelepíteni, közölte kedden reggel Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

A legsúlyosabb helyzet Jász-Nagykun-Szolnok, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Hajdú-Bihar megyében volt.

A legjelentősebb munkát Jász-Nagykun-Szolnok megyében a víz szivattyúzása, Borsod-Abaúj-Zemplénben pedig Mád településnél a körgát megerősítése jelentette. Borsodban a Tokajhegyalján - Mád, Csomád és Tarcal településeken -, Szolnok megyében pedig a mélyen fekvő területeken, Kisújszálláson, Karcagon és Tiszafüreden - kellett a pincékből, udvarokból, árkokból kiszivattyúzni a vizet.

Kisújszálláson romlott a helyzet

Kisújszálláson az eső kimosta a vizet a derítőkből, a településen fertőtleníteni kell, amit már meg is kezdtek. A vihar miatt tizenöt kidőlt fát is el kellett takarítaniuk a tűzoltóknak. Az eddigi bejelentések alapján 55 lakóházat öntött el vagy veszélyeztetett a víz, ezek közül sok a szilárd alapozás nélküli vályogház. Mivel egyes ingatlanok már augusztus 5-án belvízkárt szenvedtek, műszaki állapotuk tovább romlott.

Személyi sérülésről nem tudni, a vihar miatt sehol sem kellett kitelepíteni a lakosságot, mondta Dobson Tibor.