Ervin
14 °C
22 °C

Esőnap esőnap után

2004.06.03. 07:54
Erősen felhős vagy borult idő várható csütörtökön, csak a keleti országrészben lehet még eleinte egy-két órás napsütés. Egyre többfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, helyenként felhőszakadás, jégeső is kialakulhat. Nyugat-és Észak-Európában sok a napsütés. A hétvégén már Magyarországon is jobb lesz az idő.
Csütörtökön erősen felhős lesz az ég, sokfelé számíthatunk esőre, záporra, néhol zivatarra. Élénk, erős lesz a keleti, északkeleti szél. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 13, 20 fok között alakul.

A meteorológia szerint péntektől javul az idő, felszakadozik a felhőzet. Főként a déli országrészben várható eső, zápor, közben észak felől felszakadozik a felhőzet. Élénk lesz az északi, északkeleti szél. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 23 fok között alakul.

A hétvégén változóan felhős lesz az ég, elszórtan zápor, zivatar várható. Szombaton változóan, időnként erősen felhős lesz az ég és szórványosan alakul ki zápor, zivatar. A Dunántúlon megélénkül az északnyugati szél. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 23 fok között alakul.

Nyugaton tombol a nyár

Európa középső részei felett ciklon alakult ki és okoz felhős, csapadékos, hűvös időt. Főleg a Kárpát-medence térségében helyenként jelentős mennyiségű csapadék hullik. Nyugat-és Észak-Európában magasnyomás hatására sok a napsütés.

Orvosmeteorológia

Egy délnyugat felől közeledő ciklon, illetve a benne húzódó frontrendszer hatására mind a meleg-, mind a hidegfrontokkal együttjáró tünetek megjelenésére számítani kell. A légkörben zajló változások vérnyomásingadozást, fejfájást okozhatnak sokunknál. A reakcióidő hosszabb lesz a megszokottnál.