Jácint
16 °C
31 °C

Kiadós esők, heves zivatarok

2004.07.26. 07:21
Gyakran megnövekszik a felhőzet, délelőtt még csak helyenként, délutántól azonban keleten sokfelé, nyugaton elszórtan alakul ki eső, zápor, zivatar. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24-29, között alakul, késő estére 19-24 fokig hűl le a levegő.
Többször lesz erősen felhős az ég, napsütésre elsősorban keleten számíthatunk. Hétfőn szórványosan, holnap többfelé várható zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél többfelé megerősödik, zivatarfelhők környezetében és a Dunántúlon időnként viharossá fokozódik.

A következő napokban egyre hűvösebb léghullámok érkeznek fölénk, tovább gyengül a nappali felmelegedés. Többfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, és csak kevés helyen várható napsütés.

A Balatonnál a gyakran élénk északi szelet időnként erős, néha viharos lökések kísérik. Az első fokú viharjelzés érvényes. A tó vize 27 fokos.

Orvosmeteorológia

Gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Emiatt sokaknál fejfájás, rossz közérzet jelentkezhet, és ingadozhat a vérnyomás. Az ország nyugati részében már megszűnik kánikula, de keleten még mindig 30 fok körüli hőség terheli az ott lakók szervezetét, nekik ajánlatos csak könnyű ételeket és sok folyadékot fogyasztani.