Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kiadós esők, heves zivatarok

2004.07.26. 07:21
Gyakran megnövekszik a felhőzet, délelőtt még csak helyenként, délutántól azonban keleten sokfelé, nyugaton elszórtan alakul ki eső, zápor, zivatar. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24-29, között alakul, késő estére 19-24 fokig hűl le a levegő.
Többször lesz erősen felhős az ég, napsütésre elsősorban keleten számíthatunk. Hétfőn szórványosan, holnap többfelé várható zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél többfelé megerősödik, zivatarfelhők környezetében és a Dunántúlon időnként viharossá fokozódik.

A következő napokban egyre hűvösebb léghullámok érkeznek fölénk, tovább gyengül a nappali felmelegedés. Többfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, és csak kevés helyen várható napsütés.

A Balatonnál a gyakran élénk északi szelet időnként erős, néha viharos lökések kísérik. Az első fokú viharjelzés érvényes. A tó vize 27 fokos.

Orvosmeteorológia

Gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Emiatt sokaknál fejfájás, rossz közérzet jelentkezhet, és ingadozhat a vérnyomás. Az ország nyugati részében már megszűnik kánikula, de keleten még mindig 30 fok körüli hőség terheli az ott lakók szervezetét, nekik ajánlatos csak könnyű ételeket és sok folyadékot fogyasztani.