Angelika
-3 °C
3 °C

Biztonsági emberek vertek buszozó fiatalokat

2008.06.03. 21:08
Hat fiatal azt állítja, hogy egy éjszakai BKV buszon a biztonsági őrök megverték őket. Azt mondják, az ellenőrökre vigyázó őrök beléjük kötöttek, ledobták őket a buszról és a megállóban megverték őket. Az őrök szerint viszont a vitát a fiatalok kezdték, akik részegen kiabáltak a buszon, zaklattak egy fiatal nőt, és nem akartak leszállni. A BKV soron kívüli vizsgálatot kért.

Öt fiú és egy lány buliból tartott haza hajnalban, felszálltak az éjszakai buszra, ahol állításuk szerint a biztonsági őrök beléjük kötöttek. Csak három megállóig jutottak, mert azt mondják, az őrök egyszerűen ledobták őket a buszról. Ezután pedig, állítják, meg is verték őket.

Egyiküknek az orra, másikuknak az arccsontja tört el, a harmadik fiúnak pedig monoklija van. A fiatalok szerint miután megverték őket, az őrök visszaszálltak a buszra és mindenfajta segítségnyújtás nélkül tovább mentek. Rendőrt hívtak, a rendőrök pedig mentőt. A fiatalok nem tettek feljelentést, a sérüléseket látva ugyanis a kilencedik kerületi rendőrök hivatalból feljelentést tettek súlyos testi sértés miatt.

Kiabáltak és zaklattak egy fiatal nőt, állítja az incidensről a BKV-nak küldött jelentésében az a cég, amelyet a közlekedési vállalat bízott meg a biztonsági szolgálat ellátásával, s melynek alkalmazásában a biztonsági őrök állnak.

A BKV-nál nem akartak nyilatkozni, de közleményben azt írták, hogy az őrök többször kérték a fiatalokat, hogy szálljanak le a buszról, de nem szálltak le. A BKV szerint ezért alkalmaztak testi kényszert, szerintük megfelelő arányban. Szerintük az egyik őrt a fiatalok rántották le a buszról, mert meg akarták verni. A BKV szakszolgálatvezetője soron kívüli vizsgálatot kért a biztonsági cégtől, hogy kiderítsék, mi történt pontosan.