Piroska
3 °C
3 °C

Észtország nyerte a feleségcipelő-versenyt

2002.07.10. 16:15
Zsinórban ötödször nyerte meg Észtország csapata a feleségcipelő-világbajnokságot. Az észteket a szabálymódosítások sem zavarták, saját módszerükkel taroltak.
Nyolc országból harminchat pár indult a Finnország északi részén rendezett feleségcipelő-világbajnokságon. A versenyfeladat a következő: a feleséget, vagy a partnert végig kell cipelni egy körülbelül 250 méter hosszú pályán, ahol két gerendakupacon és egy mély vizesárkon is át kell jutni. A verseny egy középkori legendán alapul, amely szerint egy környékbeli rablóbanda tagjai a szomszéd faluból raboltak asszonyokat.

Fődíj: sör

A Sonkajarviban rendezett versenynek mintegy 6000 nézője volt. Az új szabályok szerint a nőknek legalább 108 font (kb. 49 kilogramm) tömegűnek kell lenni. Ha túl nagy az eltérés a versenyzők között, akkor ezt pótsúlyok felrakásával egyenlítik ki. A fődíj az asszony tömegével megegyező mennyiségű sör.

Tuti észt módszer

Az észtek immár ötödször nyertek zsinórban. Az észt cipelési gyakorlat a következő: a hölgy combjait a férfi nyaka köré kulcsolja, miközben fejjel lefelé lóg a férfi hátán. Előnye, hogy így a férfi szabadon futhat, és karjait is tudja használni. Mivel a módszer elég veszélyes, ezért az észt módszert választó nők bukósisakot viselnek. A nyertes észt pár, a 24 éves Meelis Tammre és a 21 éves Anna Zilberberg már másodszor indult a bajnokságon. Idén 1 perc 4 másodperces idővel nyerték a futamot.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!