Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Észtország nyerte a feleségcipelő-versenyt

2002.07.10. 16:15
Zsinórban ötödször nyerte meg Észtország csapata a feleségcipelő-világbajnokságot. Az észteket a szabálymódosítások sem zavarták, saját módszerükkel taroltak.
Nyolc országból harminchat pár indult a Finnország északi részén rendezett feleségcipelő-világbajnokságon. A versenyfeladat a következő: a feleséget, vagy a partnert végig kell cipelni egy körülbelül 250 méter hosszú pályán, ahol két gerendakupacon és egy mély vizesárkon is át kell jutni. A verseny egy középkori legendán alapul, amely szerint egy környékbeli rablóbanda tagjai a szomszéd faluból raboltak asszonyokat.

Fődíj: sör

A Sonkajarviban rendezett versenynek mintegy 6000 nézője volt. Az új szabályok szerint a nőknek legalább 108 font (kb. 49 kilogramm) tömegűnek kell lenni. Ha túl nagy az eltérés a versenyzők között, akkor ezt pótsúlyok felrakásával egyenlítik ki. A fődíj az asszony tömegével megegyező mennyiségű sör.

Tuti észt módszer

Az észtek immár ötödször nyertek zsinórban. Az észt cipelési gyakorlat a következő: a hölgy combjait a férfi nyaka köré kulcsolja, miközben fejjel lefelé lóg a férfi hátán. Előnye, hogy így a férfi szabadon futhat, és karjait is tudja használni. Mivel a módszer elég veszélyes, ezért az észt módszert választó nők bukósisakot viselnek. A nyertes észt pár, a 24 éves Meelis Tammre és a 21 éves Anna Zilberberg már másodszor indult a bajnokságon. Idén 1 perc 4 másodperces idővel nyerték a futamot.