Ételmérgezés három szombathelyi iskolában

2003.03.20. 13:57
Valószínűleg ételmérgezés miatt több mint százharmincan betegedtek meg Szombathely három iskolájában. Az érintettek hányásra, hasmenésre panaszkodnak, de láztalanok.
Stánitz Éva szombathelyi tisztiorvos csütörtökön elmondta: száz megbetegedést jelentettek szerdán a Bercsényi Miklós Általános Iskolából, ahol a hiányzók száma keddről szerdára 30-ról 130-ra emelkedett.

Ételmérgezés és influenza

- A megbetegedettek között zömmel olyan alsó tagozatos diákok vannak, akik az iskolai konyhán készített ebédet fogyasztották, de néhány felnőttet is kezelnek - mondta. Hozzáfűzte: a betegek egy része nem fogyasztott az ételből. Kórházi kezelésre eddig nem szorult senki.

A tisztiorvos szerint nem kizárt, hogy másféle vírusos megbetegedésről van szó, esetleg az ételmérgezésnek és az influenzának együttesen tudhatók be a megbetegedések.

Bezárták a konyhát

A Bercsényi iskolából szállítják az ebédet a Nyitra utcai általános iskolába, ahol 30, hasonló tünetekkel járó megbetegedés történt. A Szent-Györgyi Albert Szakközépiskolából néhány hasonló esetet jeleztek. A betegek között felnőttek is vannak.

Stánitz Éva elmondta: átmenetileg felfüggesztették az iskolai főzőkonyha működését és szerdán már nem engedélyezték az ebéd kiosztását. A fertőzés eredetéről a laboratóriumi vizsgálatok elvégzése után legkorábban pénteken tudnak bővebbet mondani.

  • Hírek
  • Személyi kölcsön