Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Boltba is kerülhetett az egérpiszkos ételízesítő

2007.10.12. 16:12
Kisebb boltokba is kerülhetett abból a hamisított ételízesítőből, amit egy Bács-Kiskun megyei tanyán egérpiszok és a döglött legyek között rozsdás konzervdobozokból és betonkeverőből töltöttek a közismert ételízesítőket gyártó cég tasakjaiba.

A pénzügyőrök szerint elképzelhető, hogy kisebb boltok polcaira is kerülhetett abból a hamisított ételízesítőből, amit péntek reggel találtak egy zsanai tanya garázsában. A pénzügyőrök borhamisításra számítottak, ám helyette kétszáz kiló alapanyagot és már bekevert ételízesítőt találtak.

A tanyán rozsdás konzervdobozokkal több közismert ételízesítőket gyártó cég tasakjaiba töltötték az eredetihez nagyon hasonlító, házilag kevert ételízesítőt. A kétes eredetű és minőségű alapanyagokat egy betonkeverővel keverték össze. Az eredmény az eredetihez nagyon hasonló kinézetű ételízesítő keverék lett. Az egérpiszok és a döglött legyek százai között csomagolt ételízesítőt látva még a tapasztalt élelmiszerbiztonsági felügyelő is alig jutott szóhoz.

Aki ezekből a termékekből fogyasztott és nem betegedett meg, az szerencsés ember - mondta a Független Hírügynökségnek a helyszínen Varga Tamás, Bács-Kiskun Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal élelmiszerbiztonsági felügyelője.

A tanya tulajdonosa ellen egyelőre áru hamis megjelölése és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indult eljárás. Ha az is bebizonyosodik, hogy a hamis ételízesítőből a boltok polcaira is jutott, még rossz minőségű termék fogalombahozatala miatt is felelnie kell.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!