Klaudia
-3 °C
3 °C

Matthäus edzi a borászokat a politikusok elleni meccsre

2005.05.20. 15:37
Ötven hazai élborászat vonul fel az ország minden tájáról a hétvégén Etyeken, a harmadik Etyek Pincefesztiválon. Vasárnap újra megmérkőzik egymással a borászok és a parlamenti képviselők futballválogatottja. A borászok csapatát Lothar Matthäus irányítja.

A hétvégén harmadik alkalommal rendezik meg az Etyek Pincefesztivált, a Budapesttől alig harminc kilométernyire fekvő Fejér megyei településen. Az eseményen a hazai borászvilág színe-java képviselteti magát, mégpedig a helyi, etyeki borászok pincéiben.

A borfogyasztás rituáléjának, a kóstolás művészetének, technikájának gyakorlati megismerése céljából ismét lesz Boriskola. A különféle kulturális és hagyományőrző programok mellett halászléfőző-verseny és keszegsütés is lesz a helyi horgászegyesület szervezésében. Lesz kung-fu bemutató, valamint egy beszélgetést is szerveznek neves borászok részvételével.

A szervezők közleményéből kiderül, hogy az etyeki rendezvény megszervezését a hazai borásztársadalom egy nyilatkozatban biztosította támogatásárólé, ráadásul a rendezvényhez a Pannon Bormíves Céh szakmai partnerként csatlakozott. Szerepel a programban még borszépségverseny, valamint megválasztják neves zsűri részvételével a fesztivál borát is. A fővédnök idén is Habsburg Ottó, a szakmai védnök pedig Kóka János gazdasági miniszter lesz.

A vasárnapi program egyik fő attrakciója a borász-politikus labdarúgó meccs lesz. A szervezők tájékoztatásából kiderül, hogy első alkalommal a politikusok nyertek 5-2-re, tavaly 1-0-ra a borászok. A borászok idén Lothar Matthäust, a magyar válogatott szövetségi kapitányát kérték föl csapatvezetőnek. Talán nagyobb eséllyel küzd a borász csapat, mint a nemzeti válogatott, hiszen olyan erősségei vannak, mint a kapus Gere Attila, a hátvéd Pók Tamás, vagy a csatárok: Légli Ottó, Figula Mihály, Rókusfalvy Pál. A politikusok közül az elmúlt meccseken kiemelkedtek: Gémesi György, Áder János, Keller László.

Az Etyek Pincefesztiválra menetrendszerinti és különjáratú buszok is indulnak az Etele térről.