Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Áder és Keller egy csapatban az etyeki pincefesztiválon

2003.05.16. 13:54
Első alkalommal rendezik meg jövő szombaton, azaz május 24-én az Etyek Pincefesztivált. A rendezvényen lesz borszépségverseny, borpárlat mustra, de focimeccs is lesz, ahol a politikusok csapata, a borászokkal mérkőzik meg. A visszajelzések szerint egy csapatban játszik majd a fideszes Áder János, illetve a szocialista Keller László.
"Első alkalommal rendezzük meg május 24-én az országos Etyek Pincefesztivált, melyre meghívást kaptak az ország összes szőlőtermő vidéke családi pincészeteinek képviselői, borászok, valamint az egyes tájegységekről származó népművészek, mesteremberek is, akik a szervezők szerint méltó követői, elődeink kultúrájának" - nyilatkozta az Indexnek a tervezett eseménnyel kapcsolatban Rókusfalvy Pál fesztiváligazgató.

Minden pincében sztárvendég

A Pincefesztivál fővédnöke Dr. Habsburg Ottó, védnökei pedig Dr. Kállay Miklós, a Borakadémia elnöke, illetve Kálmán Lajos, Etyek község polgármestere. A rendezvény díszvendége Habsburg György lesz. Az eseményre meghívott borászok etyeki pincékben mutathatják be boraikat. Minden pincének lesz egy sztárvendége, köztük színészek, médiaszemélyiségek, sportolók és politikusok is megjelennek.

Fesztivál bora választás

A program ideje alatt a látogatók szavazhatnak az általuk legzamatosabbnak tartott borra; a győztes nedű egy évig birtokolhatja az Etyek Pincefesztivál Bora kitüntető címet. A Fesztivál Párlata elnevezésű díjról szakmai zsűri dönt, míg a Fesztivál Legszebb Bora címet - a borok, palackok megjelenése alapján - kreatív szakemberek, médiaszemélyiségek és borászok ítélik oda.

A rendezvény keretében az Országgyűlés labdarúgó válogatottja megmérkőzik a borászok csapatával, és a parlamenti válogatottat olyan közismert politikusok fogják képviselni többek között, mint Áder János fideszes frakcióvezető, vagy Keller László szocialista közpénzügyi államtitkár. Az események sorában szerepel térzene, nemzetiségi művészeti együttesek műsora, német nemzetiségi kórustalálkozó, festészeti tárlat, számos gyermekprogram, népművészeti kirakodóvásár, valamint boroscímke-kiállítás.