Irén, Írisz
-2 °C
8 °C

Ördögi okmánycsere Oroszországban

2004.08.03. 10:03
Sátán költözött az új orosz személyi igazolványba a pravoszláv hívők szerint. Az új okmány biztonsági kódjából kiolvasható 666-os számkombináció miatt ezrével tagadják meg az irat átvételét - írja a Népszabadság. Tiltakoznak a muzulmánok is, őket a fedőlapon látható kereszt zavarja.
Ezrével tagadják meg az oroszok az új belső útlevél, azaz a személyi igazolvány átvételét. Az okmány biztonsági elemei között többen a sátán 666-os szimbólumát vélik felfedezni, a nem keresztény hívők pedig a címerben látható kereszt ellen tiltakoznak - jelentette a Népszabadság.

Gonosz papír

Az ördögi szám Szaranszk egyházmegye egyik zárdájának lakói szerint a lélek megmentését veszélyezteti. Nyizsegorod megyében a nemzetbiztonsági szolgálat emberei próbálták győzködni az igazolvány átvételét megtagadókat arról, hogy az okmánynak semmi köze nincs a Gonoszhoz. Ténykedésük nem volt túl eredményes, csak ott több mint ezren tagadták meg a személyi átvételét.

A keresztényekhez hasonlóan a muzulmán hívők is tiltakoznak az okmány ellen. Egyrészt a fedőlapon, a címerben látható kereszt zavarja őket. Botrányt okozott az is, hogy a hatóságok az okmány kiállításakor fejkendőjük levételére kötelezték a muzulmán asszonyokat - az intézkedést a közfelháborodás hatására később visszavonták.

A Népszabadság szerint Oroszországban nagy hagyománya van az okmányok és a világvége közötti összefüggések felfedezésének. Így volt ez már I. Péter cár idején is, amikor a népszámlálás ellen tiltakozók felgyújtották magukat, és így volt ez a belső útlevél (személyi) 1930-as első bevezetésekor is. A legközelebbi apokaliptikus roham 2006-ban, az elektronikus okmányok tervezett kiállításakor várható - írja a napilap.