Az évszázad viccének eredete

2006.06.09. 14:17
Richard Wiseman brit egyetemi tanár állítólag rájött, hogy honnan ered "a világ legmulatságosabb vicce".

A két barát vadászbalesetéről szóló viccet minden idők legjobbjává választották öt évvel ezelőtt egy internetes felmérésen, amelyen 300 ezer ember adta le szavazatát.

Wiseman professzor mostanra kiderítette: a viccet Spike Milligan (1918-2002) ír komikus írta egy tévéműsor számára az ötvenes évek elején - jelentette pénteken a Daily Telegraph.

Nagyon vicces?

A vicc a következő: két vadász úton van az erdőben, amikor az egyikük hirtelen összeesik. Nem lélegzik, üvegesek a szemei. A másik mobilon hívja a mentőket és elcsukló hangon mondja: "Meghalt a barátom. Mit tegyek?" A válasz: "Nyugodjék meg. Először is meg kell győződnie róla, hogy csakugyan meghalt". Erre egy ideig csend, majd lövés hallatszik. Aztán a telefonba mondja: "Okay. És most mit tegyek?"

Wiseman, a Hertfordshire egyetem professzora rájött, hogy Milligan a vicc alapgondolatát már 1951-ben felhasználta egy televíziós szkeccshez. A professzor érdekesnek találta, hogy egy vicc még ötven év elteltével is "működik", bár az évek során megváltozott.

  • Tippek
  • Személyi kölcsön