Judit
3 °C
7 °C

Sorozatgyilkos nőt végeznek ki Floridában

2002.10.09. 11:58
Méreginjekcióval végzik ki szerdán azt az egykori prostituáltat, akit tíz évvel ezelőtt bűnösnek találtak hat férfi meggyilkolásában. A nő végig azzal védekezett, hogy önvédelemből követte el tettét.
"Ártatlan vagyok. Megerőszakoltak. Remélem egyszer önt is megerőszakolják!", kiáltotta tárgyalásán Aileen Wuornos, akit hat ember meggyilkolásáért ítéltek hatszoros halálbüntetésre Floridában, 1992-ben. A nő első, 51 éves áldozatának holttestét 1989. december 13-án találták meg egy szeméttelepen. Wuornos azt vallotta, azért rabolta ki és ölte meg a férfit, mert félt hogy leszbikus szeretője elhagyja, ezért pénzt akart szerezni, hogy lakást bérelhessenek. Féléves szünet után a gyilkosságsorozat 1990. júniusában folytatódott, akkor pár hónapon belül a nő újabb öt emberrel végzett. Az utolsó gyilkosság 1991. január 9-én történt. Wuornos azt állítja, hogy egy hetedik férfit is kirabolt és megölt, de az ő holttestét sohasem találták meg.

Zaklatott gyermekkor

Míg Wuornos nemi erőszakra és önvédelemre hivatkozott, ügyvédje a nő nehéz gyerekkorának részletes taglalásával próbálta enyhíteni a vádat. A nőt nagyszülei nevelték fel, miután anyja elhagyta, gyermekek molesztálásáért elítélt apja pedig öngyilkos lett a börtönben. Tizennégy éves korában, állítólag megerőszakolták, teherbe esett, és arra kényszerítették, hogy megtartsa a gyereket.

Bosszúból ölt?

Most azonban azt írta a floridai legfelsőbb bírósághoz küldött levelében: "megutáltam mindazt, amin keresztül mentem. Gyűlölöm az életet, és valószínűleg újból gyilkolnék." Tanner bírónak a vádlott azt is elmondta, hogy "belefáradt az egészbe, és dühös volt a férfiakra". Kedden a floridai legfelsőbb bíróság elutasított egy beadványt, amelyben egy emberjogi csoport a vádlottat beszámíthatatlannak szerette volna nyilváníttatni. A testület szerint azonban Wuornos "gyors felfogású nő", aki tisztában volt cselekménye következtével. Az egyik áldozat testvére bejelentette, hogy megtekinti a kivégzést, mert "biztos akar lenni abban, hogy a nő meghal."

Kivégzések Floridában

Amennyiben Wuornost valóban kivégzik, ő lesz a második nő, akit a halálbüntetés 1976-os visszaállítása óta kivégeznek. Ugyanebben az időszakban 51 férfit végeztek ki az államban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?