János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Belehalt az ördögűzésbe az autista kisfiú

2003.08.26. 14:26
Gyülekezetének tagjai a betegségét okozó "rossz szellemeket" akarták elűzni egy egyházi szertartás során Torrance Cantrellből. A nyolcéves autista kisfiú belehalt az ördögűzésbe - jelentette a BBC.
Az Apostoli Hit Templomának Gyülekezete nevű egyház tagjai lepedőkbe csavarták a gyermeket, majd imába kezdtek, hogy elűzzék az ártó szellemeket. Az eljárást hetente háromszor megismételték. Pénteken azonban bekövetkezett a tragédia, a bebugyolált gyermek megfulladt.

Bár a gyülekezet tagjai azonnal értesítették a mentőket, a gyermeket már nem sikerült megmenteni - írja a BBC.

Biblikus módszerek

"Nem tettünk semmi rosszat" - állítja David Hemphill, a gyülekezet lelkésze. "Azt tettük, amit Máté evangéliuma javasol... csak annyit kértünk, hogy isten óvja meg a fiút" - mondta.

Cantrell autista volt, a szomszédokkal készített interjú szerint gyűlölte, ha valaki hozzáért. Ha lekötözték dührohamokat kapott, valószínűleg súlyos stressz érhette - írja a BBC.

Nem akartak ölni

A gyülekezet lelkésze szerint éppen ezért csavarták paplanba, még a cipőjét is levették, nehogy kárt tegyen magában. "Esedeztünk Istenhez, hogy űzze el a gyermek életére törő gonoszt" - mondta Hemphill. "Nem azért imádkoztunk, hogy megöljük" - tette hozzá.

Hemphill 1997-ben alapította gyülekezetét. Szabadegyháza nem nőtt nagyra, összesen hat Milwaukee-i család csatlakozott hozzá.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!