Belehalt az ördögűzésbe az autista kisfiú

2003.08.26. 14:26
Gyülekezetének tagjai a betegségét okozó "rossz szellemeket" akarták elűzni egy egyházi szertartás során Torrance Cantrellből. A nyolcéves autista kisfiú belehalt az ördögűzésbe - jelentette a BBC.
Az Apostoli Hit Templomának Gyülekezete nevű egyház tagjai lepedőkbe csavarták a gyermeket, majd imába kezdtek, hogy elűzzék az ártó szellemeket. Az eljárást hetente háromszor megismételték. Pénteken azonban bekövetkezett a tragédia, a bebugyolált gyermek megfulladt.

Bár a gyülekezet tagjai azonnal értesítették a mentőket, a gyermeket már nem sikerült megmenteni - írja a BBC.

Biblikus módszerek

"Nem tettünk semmi rosszat" - állítja David Hemphill, a gyülekezet lelkésze. "Azt tettük, amit Máté evangéliuma javasol... csak annyit kértünk, hogy isten óvja meg a fiút" - mondta.

Cantrell autista volt, a szomszédokkal készített interjú szerint gyűlölte, ha valaki hozzáért. Ha lekötözték dührohamokat kapott, valószínűleg súlyos stressz érhette - írja a BBC.

Nem akartak ölni

A gyülekezet lelkésze szerint éppen ezért csavarták paplanba, még a cipőjét is levették, nehogy kárt tegyen magában. "Esedeztünk Istenhez, hogy űzze el a gyermek életére törő gonoszt" - mondta Hemphill. "Nem azért imádkoztunk, hogy megöljük" - tette hozzá.

Hemphill 1997-ben alapította gyülekezetét. Szabadegyháza nem nőtt nagyra, összesen hat Milwaukee-i család csatlakozott hozzá.

  • Hírek
  • Bankszámla