Dezső
15 °C
28 °C

Ördögűző tanfolyam a Vatikánban

2005.02.17. 10:48
Pszichológiát és jogi alapismereteket is oktat a vatikáni hittudományi akadémia ördögűző szaka. A legfontosabb ördögűző képességet azonban még itt sem taníthatják meg. Milánó hivatalos ördögűzője szerint az igazán jó exorcisták természetfeletti képességekkel rendelkeznek.

Ördögűző tanfolyamot indít a Vatikán. A kurzust a nagy presztizsű Athenaeum Pontificum Regina Apostolarum hittudományi akadémián lehet elvégezni, írja a BBC. A tanfolyamon az ördögűzés alapjai mellett pszichológiai és jogi ismereteket is tanítanak.

Használjátok isten erejét

A képzésben résztvevőket az ördögűzéssel kapcsolatos liturgikus és papi munka részleteiről is kiokítják, írja a BBC. Giulio Savoldi, Milánó hivatalos ördögűzője szerint a képzésnél azonban több kell az ördögűzéshez.

Az ördögűzést húsz éve gyakorló Savoldi soha nem vett részt hivatalos képzésben. Véleménye szerint a legfontosabb dolog, ami az ördögűzéshez kell, tanulhatatlan. "Természetfeletti erőkkel kell rendelkezni. Az ördögűzés legfontosabb eleme az isten jelenléte. Az ördögűzőnek nemcsak saját, de isten erejét is használnia kell", nyilatkozta a BBC-nek.

Fel kell ismerni a betegségeket

A nagytapasztalatú ördögűző szerint minden megszállott más, így a jövendő ördögűzőknek pszichológiát is tanulniuk kell, hogy meg tudják különböztetni a megszállottakat a pszichikai betegektől. "És türelmesnek is kell lenniük", ad végső intelmet Savoldi.

A BBC tudósítója szerint Olaszországban komoly aggodalmat okoz a sátánista kultuszok népszerűsége a kíváncsi, fogékony fiatalok körében. Milánóban a jövő héten veszi kezdetét egy csapat tinédzser pere, akik két társukkal végeztek sátánista indíttatásból.