Ágnes
-5 °C
2 °C

Szándékosan robbanthatta fel anyja házát

2004.07.30. 08:48
Felrobbant egy ház Debrecenben, egy személy könnyebben megsérült, a kár jelentős. A rendőrség adatai szerint a robbanásban megsérült fiatalember szándékosan robbantotta fel édesanyja lakóházát.
Több emberen elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt előállították azt a fiatalembert, aki a gyanú szerint felrobbantotta édesanyja családi házát - tájékoztatta az MTI-t a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense pénteken. "A 32 éves D. László kihallgatása a rendőrségen megkezdődött" - tette hozzá Vezendi Jánosné rendőr százados.

Tekintse meg képeinket!
A vizsgálat eddigi adatai szerint a fiatalember szándékosan robbantotta fel édesanyja lakóházát: megrongálta a gázvezetékeket, majd meggyújtotta a kiömlő gázt. "A lakóházban rajta kívül három családtag tartózkodott: az édesanyja, a terhes lánytestvére és annak a férje" - közölte a sajtóreferens.

A robbanás következtében D. László könnyű hámsérüléseket szenvedett, más nem sérült meg, de a terhes fiatalasszonyt megfigyelésre a mentők kórházba szállították. A családi házban jelentős kár keletkezett, a főfalak megroggyantak és a födémszerkezet szinte teljesen szétrobbant.

A gázrobbanás pénteken hajnalban történt Debrecenben. A családi házhoz nagy erőkkel érkeztek, a tűzoltók, a mentők, a rendőrség és a helyi gázszolgáltató szakemberei.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!