Konrád
8 °C
26 °C

Kamiontengelyen menekült a 12 éves fiú

2004.02.11. 10:58
Kamion alvázára kapaszkodva szökött meg egy 12 éves kisfiú. A nyírtelki gyermeket bátyja kergette el, mert elvesztette mobiltelefonját.
Tizenkét éves potyautast fogott egy kamionos járműve pótkocsijának alvázán, az M3-as autópályán. A fiút egy másik kamionos fedezte fel Mezőkövesd térségében, majd villogással jelezte társának hogy álljon meg.

Mint kiderült, a 12 éves fiú még Nyírteleken kapaszkodott a pótkocsi alá. Lebukásakor a fiú menekülni próbált, ám a kamionosok utána futottak, és megfogták. A reszkető fiút végül beültették a fűtött kocsiba, majd értesítették a rendőrséget.

Bátyja rémisztette meg

A helyszínre érkező rendőröknek a fiú elmondta, hogy előző nap délután összeveszett a bátyjával, aki azzal vádolta meg, hogy eltüntette mobiltelefonját. Mint mondta, bátyja elzavarta otthonról, mondván, hogy addig haza se menjen, amíg nincs meg a készülék.

Az elkeseredett fiú az éjszakát ezért egy buszmegállóban töltötte, majd hajnalban észrevette, hogy a közelében parkoló kamion vezetője induláshoz készülődik. Ezért felkapaszkodott a pótkocsi harmadik tengelyére, és mintegy másfél órán át utazott a kényelmetlen pózban.

A gyerek semmilyen sérülést nem szenvedett az út során.