Szilvia
5 °C
16 °C

Fagyit akart, de használt óvszert nyalt

2008.09.29. 16:33
Élelmiszerbiztonsági botrány forgatja az ukrán gyomrokat: egy kelet-ukrajnai nő jégkrémében használt óvszert talált. A fagyit gyártó cég megfenyegette, amikor panaszt tett.

Irina Burlacsenko, a kelet-ukrajnai Krasznodonban egy sárgabarackízű, előre csomagolt, csokoládébevonatú jégkrémet vásárolt, a gyermekének. Mielőtt a kicsinek odaadta volna az édességet, ő is megkóstolta. Az első leharapott darab nyomán egy használt gumióvszer fordult ki a fagyiból.

A hölgy azonnal értesítette a gyártót és a helyi tiszti orvosi szolgálatot is. A gyártó cég vezetői igyekeztek eltussolni az ügyet, és arra akarták rábírni Burlacsenkot, hogy ne adja oda a visszataszító terméküket a közegészségügyi hatóság illetékeseinek.

Burlacsenko nem engedett, és panaszt tett. Ezután fenyegető telefonhívásokat kapott, de ő nem rettent meg, és a nyilvánossághoz fordult.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?