Koronavírus adatok

2021. nov. 30.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Elza
2 °C
8 °C

Rongálás miatt büntethetik a fagyizót ledózeroló alpolgármestert

2003.11.21. 10:36
A kesznyéteni alpolgármester nemrégiben vásárolt földjén álló fagyizót ledózerolta, a törmeléket és a berendezéseket a fagyizó tulajdonosának a házához szállította. A rendőrség szerint senkinek sem áll jogában a másik vagyonát megrongálni, ezért rongálás gyanúja miatt várhatóan eljárást indítanak a férfi ellen. A férfi ugyanakkor azt állítja, a bontást maga a fagyizó tulajdonosa kérte, aki a feljelentés révén akarja megúszni a bontási költségeket.
Kesznyétenen a világ szeme, miután két helyi politikus egy tulajdonjogi vitát előbb dózerrel, majd a rendőrséggel kívánt lezárni. A történet az üggyel foglalkozó tiszaújvárosi rendőrség előadásában annyi, hogy egy vállalkozó a saját földjén álló téglaépületet lebontotta, ami miatt az épület tulajdonosa feljelentést tett. Szerintük senkinek sem áll jogában a másik vagyonát megrongálni, így várható, hogy rongálás miatt eljárást indítanak a dózeroló ellen.

A téglaépület egyébiránt egy fagyizó volt, amelynek tulajdonosa, Pécsi Józsefné önkormányzati képviselő az Indexnek előbb elmesélte saját verzióját, majd "nyomatékosan hangsúlyozta", hogy semmit sem akar abból "visszalátni". Annyi bizonyos, hogy tizenhárom éve használja az épületet, és most a bíróságtól vár elégtételt. A múlt csütörtökön maga ment a tiszaújvárosi rendőrségre feljelentést tenni a bontás miatt.

Megrendelt bontás

Nyilatkozott ugyanakkor Pálóczi Lajos, a dózeroló vállalkozó, a település alpolgármestere. Szerinte a dózerolás megrendelt és elvégzett bontás volt, amelyet maga Pécsiné kért tőle szóban, de most nem akarja kifizetni annak árát.

A történet májusra nyúlik vissza, amikor a telket, amelyen a fagyizó áll, megvásárolta Pálóczi. Elkezdtett ugyan építkezni rajta, de a korábbi jó kapcsolatukra hivatkozva, "ameddig az építkezést az épület nem zavarja", megengedte Pécsinének, hogy a fagyizó továbbra is ott működjön.

Eljött azonban a pillanat, amikor Pécsiné maga kérte a bontást, mondja a férfi, aki szerint ebben közrejátszott, hogy a VPOP házkutatást tartott, és "zárjegy nélküli italokat" talált a nőnél, ami miatt "oltári pénzek és büntetés volt a levegőben". A múlt csütörtökön, reggel hatkor elkezdték bontani a fagyizót, négy órával később pedig be is fejezték a munkálatokat. A berendezéseket és a törmeléket átszállították Pécsiné közeli lakásához. A nő ezután ment a tiszaújvárosi rendőrkapitányságra és tett feljelentést.

Sztárügyvéd tanácsadók

Pálóczi szerint a nőnek "sztárügyvéd tanácsadói" javasolták ezt, mert ezzel "kikerülheti az illetéket, a közműhatósági engedélyeket sem kell beszereznie, nem kell kifizetnie sem a gépi munkát, sem a szállítást". Pálóczi szerint ez utóbbiak elérhetik a nyolcvanezer forintot is. "De nem is erről van szó" - tette hozzá az alpolgármester, aki szerint a rendőrség is megmosolyogja a történetet, és ezen nevet a fél ország. "Presztizskérdés forog kockán" - tette hozzá.

A rendőrségen azt mondták, hogy a nő több millió forintos kárt emlegetett, ami informátorunk szerint Budapesten még igaz is lehetne, ám esetünkben túlzás. "Ez egy iciri-piciri épületecske, egy nem túlságosan exkluzív helyen". A kárfelmérés még tart ugyan, de egyes becslések szerint hatszázezer forintos kárról van szó, már ha a nőt valóban kár érte, és nem pedig megrendelte a bontást, amire Pálóczi szerint fülltanú is van.