Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Majdnem megfagyott a martfűi anyagyilkos

2001.11.27. 15:14
Majdnem megfagyott az a férfi, akit anyjának megölésével gyanúsítanak a Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőrök - értesült a HavariaPress. A gyanúsítottat mobiltelefonja mentette meg a fagyhaláltól.
November 25-én vasárnap martfűi lakásán holtan találtak egy 61 éves nőt, akit brutálisan összevertek, majd megfojtottak. A nő fia, aki időközben eltűnt a gyilkosság helyszínéről, mobiltelefonjáról üzenetet küldött a rendőrségnek, hogy anyja meghalt. A rendőrség forrónyomosai azonnal megkezdték az áldozat fiának, Cs. Zoltánnak a felkutatását, akivel a forrónyomos parancsnok több napon keresztül SMS-eket váltott. A férfi az egyik üzenetben bevallotta, hogy anyját megölte, de azt nem árulta el, hogy hol tartózkodik.

Hétfő este Martfű közelében, a Tisza árterén találtak rá a gyanúsítottra, akit ekkor már elfedett a hó, és csak a telefonjának csörgése segítette a felkutatását végző rendőröket.

Néhánynapos kórházi kezelése után Cs. Zoltán a rendőröknek elmondta, hogy a bűncselekmény elkövetése után öt napon keresztül a lakásban volt a holttesttel, mert nem tudta feldolgozni a történteket, majd ezután hagyta el lakásukat, és bujkált a környéken.