Jenő
9 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

Nem tudják, ki halt meg az Üllői úti falomlásban

2008.11.30. 19:35
Közigazgatási hatósági eljárásban vizsgálja a BRFK rendkívüli haláleseti osztálya a fővárosi Üllői úton történt falomlás okát. Az előző nap történt baleset 50 éves áldozatát egyelőre nem tudták azonosítani.

A rendőrség azt vizsgálja, miért omlott le az utcára a bontás alatt álló épület homlokzata.

A baleset szombat délelőtt történt, közel a Könyves Kálmán körút és az Üllői út kereszteződéséhez. Az egykori Bolyai János Katonai Műszaki Főiskola épületét bontó munkások jelezték az omláshoz kiérkező tűzoltóknak, hogy valószínűleg egy ember maradt a romok alatt.

IMG 1616

A területet keresőkutyákkal vizsgálták át, ekkor találták meg a felismerhetetlenségig összeroncsolódott 50 év körüli férfit, akinek a személyazonosságát azóta sem tudták megállapítani.

Szakértők nem zárták ki, hogy az épület tovább omlik, ezért a környéket a bontás befejezéséig lezárták.

A helyszínen munkaügyi ellenőrök hallgatták meg a kivitelező cég vezetőit és munkásait a balesetről, a bontási munkák biztosításáról.

Gedeon András, az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség szóvivője a baleset után elmondta, a kivitelező arról tájékoztatta a felügyelőség munkatársait, hogy a bontást két munkagép végezte és a helyszínt biztosították.