Gerzson
-3 °C
3 °C

Nyolc gyilkosságot rónak fel a Fekete Angyalnak

2001.12.10. 20:25
Nyolc beteg halálát rója fel az az ügyészég a Fekete Angyalként elhíresült ápolónőnek, aki letartóztatásáig a Nyírő Gyula Kórházban dolgozott - tudta meg az MTI. Információik szerint a Fővárosi Főügyészség kedden nyújtja be a vádiratot F. Tímea ellen több emberen elkövetett emberőlés gyanúja miatt.
A Fővárosi Főügyészség elkészítette a vádiratot az úgynevezett Fekete Angyal-ügyben - közölte Borbély Zoltán, az ügyészség szóvivője, azonban az ügyről nem kívánt bővebbet mondani. Az MTI információi szerint az ügyészség kedden nyújtja be a vádiratot F. Tímea, a Nyírő Gyula kórház volt ápolója ügyében, akit több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsítanak. Az MTI úgy tudja, hogy a fiatal nőnek nyolc beteg halálát róják fel.

A BRFK október elején sajtótájékoztatón jelentette be, hogy befejezte a nyomozást a fekete angyal néven elhíresült ügyben, és több emberen elkövetett emberölés alapos gyanúja miatt vádemelési javaslattal élt a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő 24 éves F. Tímea ellen.

A Nyírő Gyula Kórház ápolónőjét február 15-én vette őrizetbe a rendőrség, miután az intézmény főigazgatója bejelentést tett a rendőrségen a kórházban tapasztalt eseményekről. A kórházban már 1998 óta az a szóbeszéd járta, hogy a nővér intravénásan különböző gyógyszereket ad be a betegeknek, sőt volt egy olyan pletyka is, miszerint az egyik gondozottnak mosogatószert tett a hashajtójába.

Az intézményben végül megtiltották a nővéreknek az intravénás injekció-beadást, azonban egy, F. Tímeával több hétig együtt dolgozó férfi ápoló kollégáinak azt állította: a fiatal nő továbbra is alkalmazza a módszert, sőt öt esetben szemtanúja is volt az eseményeknek. Ezeket megerősítette egy nővér is, majd a főigazgató ezután tett bejelentést a rendőrségen. A betegek döntő többsége halálos beteg volt, és a gyanúsított azzal védekezett, hogy csak segíteni akart rajtuk.