Ödön
2 °C
11 °C

Fát vagy életet

2007.10.20. 18:17
Motoros fűrésszel vagy baltával támadtak a természetvédelmi őrök szerint a tettenért fatolvajok, akik a figyelmeztető lövésekre sem álltak meg. A testre leadott lövésbe az egyik tolvaj belehalt.

Lelőtt egy fatolvajt egy természetvédelmi őr a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Fonyban szombaton, a férfi életét vesztette - tájékoztatta az MTI-t a rendőrség.

A megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának közlése alapján az elsődleges adatok szerint Fony település határában a motoros fűrész hangja vezette a két természetvédelmi őrt a fatolvajok irányába. A két férfit felszólították, hogy hagyják abba az illegális fakivágást, ám egyikük baltával ellenük fordult.

A Havaria Press úgy tudja, motoros fűrésszel támadt az őket kérdőre vonó természetvédelmi őrökre két fatolvaj szombaton délután a Zempléni Tájvédelmi Körzetben. Délután 2 óra körül érték tetten a két tolvajt az őrök, mikor azok éppen az erdőt dézsmálták motoros fűrészeikkel. A nemzeti park két őre kérdőre vonta őket, mire azok a kezükben lévő motoros fűrészekkel támadtak rájuk. A természetvédelmi tisztviselők erre elővették önvédelmi fegyvereiket, s több figyelmeztető lövést is leadtak a levegőbe. Ám a levegőbe eresztett lövések nem állították meg a fenyegetően közeledő tolvajokat, az egyik őr ezért célzott lövéssel leterítette egyikőjüket.

A megsebesített férfihoz azonnal riasztották a mentőket, akik helikoptert is küldtek a helyszínre, de mielőtt a kórházba vihették volna a sebesültet, az meghalt. Az eset pontos körülményeit a rendőrség még vizsgálja, az ügyben emberölés miatt folyik nyomozás. Az önvédelmi fegyverét használó természetőr kihallgatásán azt mondta, hogy csak fegyverével tudta megvédeni saját és társa életét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?