Erik, Alexandra
EUR 386,11 Ft
USD 366,58 Ft
11 °C
23 °C

Pénzszállítót raboltak ki a Józsefvárosban

2004.04.07. 11:00
Egy sötét színű Volkswagen Golffal menekültek el azok a támadók, akik fegyverrel raboltak ki egy pénzszállító autót a Józsefvárosban. A támadók közül ketten megfenyegették a pénszállító személyzetét, miközben egy harmadik társuk az akció helyszínét biztosította.
Egy óbudai benzinkútnál, üresen találták meg azt a pénzestáskát, amit szerdán délelőtt rabolt el három fegyveres Józsefvárosban - tudta meg a HavariaPress. Az egyelőre ismeretlen rablók negyed tíz körül rontottak rá egy pénzszállító cég autójára a VIII. kerületi Kálvária téri Posta előtt. A két fegyveres férfi megfenyegette a pénszállító személyzetét, miközben egy harmadik társuk az akció helyszínét biztosította. A pisztolyos rablók dulakodásba is keveredtek a jármű biztonsági embereivel, ám végül megszerezték az autó által szállított pénzt.

Tekints emeg képeinket!
A HavariaPress úgy tudja, hogy a támadók egy biztonsági aktatáskát vittek el, benne körülbelül tizennyolcmillió forinttal, és egy sötétkék vagy fekete Volkswagen Golffal menekültek el. Késő délelőtt szemtanúk jelentették be a rendőrségre, hogy egy üres biztonsági diplomatatáskát dobtak ki egy autóból a Bécsi út egyik benzinkútjánál. A megtalált táskát egy Hondából tették ki, amelyben a bejelentő elmondása szerint egy férfi és egy nő ült, a rendőrségi vizsgálat szerint az üresen talált táska azonos azzal, amit a három fegyveres rabolt el.

Azt nem tudni biztosan, mennyit zsákmányoltak a rablók. Az MTI úgy tudja, az aktatáskában 10 millió forint volt, és a rablás után helyszínre érkezett Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitány.

Sagyibó Melinda százados, a BRFK sajtóreferense az Index érdeklődésére elmondta, a bordó színű, Skoda típusú pénzszállításra használt személygépkocsiban két alkalmazott kísérte a pénzestáskát. A támadók egyike fegyvernek látszó tárggyal kényszerítette őket a táska átadására. A személyleírás alapján egy 35 év körüli, fekete bőrdzsekis, fekete ruhás, sötét hajú, körszakállas férfit keresnek a rendőrök. Két társának pontos személyleírása egyelőre nem ismert. A rendőrök a város több pontján áteresztőpontokat állítottak fel, és golyóálló mellényben ellenőrizték az autósokat, a rablók mielőbbi kézrekerítése érdekében.

A rablás során lövés nem dördült el, szerencsére személyi sérülés sem történt - tette hozzá a jelenleg a százados.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

  • Eladnék
  • Betét