Auguszta
-7 °C
0 °C

Fegyvergyárra bukkantak Albertirsán

2002.09.11. 13:15
Nagy mennyiségű fegyvert és lőszert foglaltak le csütörtökön a ceglédi rendőrök egy albertirsai férfi lakásán, aki engedély nélkül tartható fegyvereket alakított át lőfegyverré. Az ügynek eddig három gyanúsítottja van.
Különböző lőfegyvereket, lőfegyvernek nem minősülő, engedély nélkül tartható fegyvereket alakított át lőfegyverré, és azokat árusította egy albertirsai fémipari szakmunkás, állítják a rendőrök. A férfi lakásán tartott házkutatás során nyolc éles lőfegyvert, két puskát, valamint négy pisztolyt foglaltak le.

Ezen kívül nagy mennyiségű fegyveralkatrészt, köztük puskák, illetve pisztolyok legyártásához használható huzagolt fegyvercsöveket is találtak. A ceglédi rendőrök lefoglaltak tizennégy, olyan engedély nélkül tartható fegyvert is, melyekből lőfegyver készült volna. Emellett 295, különböző kaliberű és típusú éleslőszert és 96 riasztótöltényt is találtak a lakásban.

Fegyvergyárból lopták az alkatrészeket

A három gyanúsított az átalakításokat részben egy fegyvergyárból lopott, részben pedig saját gyártású fegyveralkatrészek felhasználásával végezte, a rendőrök gyanúja szerint már évek óta. A lőfegyverré átalakított fegyverekhez egy harmadik személyen keresztül szerezték be az éleslőszereket. A gyanúsítottak közül ketten előzetes letartóztatásban vannak, míg a harmadik személy lakhelyelhagyási tilalom alatt áll.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!