Gusztáv
3 °C
6 °C

Tíz év börtön a fejszés gyilkosnak

2004.07.06. 09:58
Tíz év börtönbüntetésre ítélt a Somogy Megyei Bíróság egy huszonéves fiatalembert a kaposvári fejszés gyilkosság ügyében - jelenti a HavariaPress.
Az ítélet szerint a 25 éves vádlott még 2001. januárjában baltával agyonütötte 46 éves nevelőapját. Korábban - 2002. februárjában - felmentették a vádak alól, ám a Pécsi Ítélőtábla úgy döntött, meg kell ismételni az eljárást. Az újabb eljárásban a megyei bírák immár bűnösnek mondták ki a fiatalembert.

A fémhulladék-gyűjtésből élő, középkorú férfi holttestére három és fél évvel ezelőtt egy taxis bukkant a somogyi megyeszékhelyen, a Szigetvári utcában.

Mint kiderült, a gyilkosság napján az áldozat és családja - élettársa, akkor 22 éves nevelt fia, és 12 éves vér szerinti gyermeke - betört egy kaposvári garázsba. Onnan egyebek mellett egy fejszét is magukkal vittek, ám hazafelé tartva a családtagok összevesztek a nyílt utcán. Az italozó pár korábban is sokszor civakodott, de ez alkalommal a férfi a tizenéves fiúval is összekapott, és egy betondarabot dobott felé.

A vád szerint ekkor a nagyobbik fiú az anyja és öccse védelmére kelt, s a fejsze fokával három-négy ütést mért nevelőapja fejére. A sértett a helyszínen életét vesztette. A fiatalember másnap a rendőröknek beismerő vallomást tett, s elmondta azt is, hogy a fejszét a Zselic-patakba dobta.

Később azonban a bíróság előtt már azt állította, hogy az anya ölte meg a férfit, ő csak a család érdekében vállalta magára az emberölést. A Somogy Megyei Bíróságon ezúttal nem fogadták el a védekezését, ezért tíz év börtönre ítélték, emberölés és lopás miatt.

A fellebbezések miatt az ítélet nem jogerős, s az ügy ismét az ítélőtáblán folytatódik majd.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!