Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tíz év börtön a fejszés gyilkosnak

2004.07.06. 09:58
Tíz év börtönbüntetésre ítélt a Somogy Megyei Bíróság egy huszonéves fiatalembert a kaposvári fejszés gyilkosság ügyében - jelenti a HavariaPress.
Az ítélet szerint a 25 éves vádlott még 2001. januárjában baltával agyonütötte 46 éves nevelőapját. Korábban - 2002. februárjában - felmentették a vádak alól, ám a Pécsi Ítélőtábla úgy döntött, meg kell ismételni az eljárást. Az újabb eljárásban a megyei bírák immár bűnösnek mondták ki a fiatalembert.

A fémhulladék-gyűjtésből élő, középkorú férfi holttestére három és fél évvel ezelőtt egy taxis bukkant a somogyi megyeszékhelyen, a Szigetvári utcában.

Mint kiderült, a gyilkosság napján az áldozat és családja - élettársa, akkor 22 éves nevelt fia, és 12 éves vér szerinti gyermeke - betört egy kaposvári garázsba. Onnan egyebek mellett egy fejszét is magukkal vittek, ám hazafelé tartva a családtagok összevesztek a nyílt utcán. Az italozó pár korábban is sokszor civakodott, de ez alkalommal a férfi a tizenéves fiúval is összekapott, és egy betondarabot dobott felé.

A vád szerint ekkor a nagyobbik fiú az anyja és öccse védelmére kelt, s a fejsze fokával három-négy ütést mért nevelőapja fejére. A sértett a helyszínen életét vesztette. A fiatalember másnap a rendőröknek beismerő vallomást tett, s elmondta azt is, hogy a fejszét a Zselic-patakba dobta.

Később azonban a bíróság előtt már azt állította, hogy az anya ölte meg a férfit, ő csak a család érdekében vállalta magára az emberölést. A Somogy Megyei Bíróságon ezúttal nem fogadták el a védekezését, ezért tíz év börtönre ítélték, emberölés és lopás miatt.

A fellebbezések miatt az ítélet nem jogerős, s az ügy ismét az ítélőtáblán folytatódik majd.