Emőke
-4 °C
9 °C

Választások után fekete hétfő az utakon

2006.10.03. 10:17
Gázolás, útról leszorítás, frontális karambol, fának csapódás, szabálytalan előzés, gázpalackok robbanása - tizenegy súlyos balesetben tizenegy ember halt meg hétfőn, derült ki a rendőrség keddi összesítéséből.

A Békés megyei Kardos külterületén hétfőn, hajnali fél háromkor, egy 29 éves budapesti lakos autójával előzni kezdett, majd megelőzni kívánt autónak ütközött. A 43 éves román állampolgár gépkocsija lecsúszott az úttestről és felborult, a vétlen sofőr a helyszínen életét vesztette.

Szintén szabálytalan előzés követelt emberéletet a Veszprém megyei Károlyháza külterületén. Tíz perccel hat előtt, egy 42 éves iszkázi lakos egy kanyarban előzésbe kezdett és nekiütközött a szemből érkező tehergépkocsinak, majd a tehergépkocsi mögött érkező személygépkocsinak csapódott. A meggondolatlanul előző sofőr a helyszínen életét vesztette, az ütközések következtében ketten súlyos, ketten könnyebb sérülésekez szenvedtek.

Gázpalackok és árok

Egy halottja volt a Siófok külterületén az M7-es autópályán negyed kilenckor történt katasztrófális balesetnek. Egy 52 éves újudvari lakos gázpalackokat szállító tehergépkocsijával nekiütközött a leállósávban műszaki hiba miatt várakozó kistehergépkocsinak, majd a szalagkorlátot átszakítva az árokba hajtott és felborult. A rakományt képező ezer gázpalackból 750 felrobbant, a teherautó sofőrje életét vesztette a tűzben.


A siófoki baleset képei

Ketten is árokba hajtottak hétfőn. A Szabolcs megyei Pátroha külterületén délután fél háromkor egy 54 éves dombrádi lakos az úttestről letérve kötött ki az árokban, ahol egy betonpillérnek ütközött. A Somogy megyei Ötvöskónyi külterületén délután négykor, egy helyi lakos borult árokba. Mindkét sofőr életét vesztette.

Egy holland kamionos okozott halálos balesetet Pest megyében, Monor külterületén hétfő délután. A 4-es számú főúton tíz perccel öt után, a 68 éves holland állampolgár járművével áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ahol összeütközött két vele szembejövő gépkocsival. A vétlen járművekben ülők közül az egyik utas a helyszínen életét vesztette, további három utas könnyebben sérült.

Két gázolás, két fának csapódás

Két halálos gázolás is történt hétfőn. Kéthely külterületén este fél hét körül egy úton átkelő gyalogost ütött el egy gépkocsi, míg Bugyi külterületén egy kerékpárost gázoltak el. Mindketten a helyszínen meghaltak.

Az útmenti fák két balesetben is végzetes szerepet játszottak. Zalagyömrő külterületén este háromnegyed nyolc körül, egy 36 éves győri lakos személygépkocsijával az útpadkára hajtott, majd egy fának csapódott. Kaposfő belterületén este tíz előtt,egy 62 éves kaposvári lakos autója szintén letért az útról és egy fának ütközött. Mindkét sofőr a helyszínen életét vesztette.

Volt még egy halálos közlekedési baleset hétfőn este. Az M7-es autópálya Budapest felé haladó érdi szakaszán, háromnegyed tízkor, egy személygépkocsi az előtte haladó teherautónak ütközött. A két karambolos jármű a harmadik sávban haladó osztrák állampolgár gépkocsijának ütközött. A balesetben a vétlen osztrák állampolgár életét vesztette.