Géza
-12 °C
-4 °C

Horror az M1-esen

2003.04.25. 19:39
Autópálya-felügyelőt gázoltak halálra az M1-es autópályán. A gázoló sofőrt életveszélyes sérülésekkel kellett kórházba szállítani.
A szerencsétlenség pénteken reggel fél kilenc után történt, az autópálya 31-es kilométerénél. A vizsgálat legfrissebb adatai szerint az autópálya-felügyelő autójával leállt az út szélén, majd kiszállt, hogy egy fűrészt vigyen be a két pályatestet elválasztó szalagkorlátok közt dolgozó munkatársának.

A külső sávon egy tartálykocsi közeledett, melynek vezetője észlelte a gyalogost és lassítani kezdett. A kamiont azonban a belső sávon előzni kezdte egy személyautó. A román állampolgárságú sofőr így későn vette észre az elé lépő gyalogost, és Golfjával fékezés nélkül gázolta el a férfit. A 48 éves kunhegyesi férfi körülbelül 70 métert csúszott, és azonnal belehalt sérüléseibe. A szerencsétlenül járt férfi kezéből kirepült a fűrészgép, betörte a Golf szélvédőjét, és a román sofőr fejébe csapódott.

A Golf utasai sérülés nélkül úszták meg a balesetet. A helyszínelés idejére - délelőtt 11-ig - elterelték a forgalmat. A balesetet feltehetőleg az autópálya-felügyelő figyelmetlensége okozta.