Valér
-1 °C
0 °C

Felborult egy bikákat szállító teherautó

2002.03.01. 09:51
Felborult egy bikákat szállító lengyel teherautó péntek reggel Vas megyében, a rendőrök a roncsban és környékén vallási tárgyú táblaképeket találtak, ezek értékét a szakértők állapítják meg. A sofőr és váltótársa megsérült, így őket kórházba szállították, a járművön utazó bikák közül 12 állat elhullott, 12 bikára pedig kényszervágás vár.
Szalai Ferenc százados, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-nek elmondta: a pótkocsis szerelvény bikákat szállított Lengyelországból Olaszországba, amikor Vát és Szombathely között egy kanyarban letért az útról, majd az árokba hajtott és felborult. A közlekedési balesetben a sofőr és váltótársa megsérült, őket kórházba szállították. A teherautó vezetőfülkéjéből ikonok szóródtak az úttestre.

A baleset helyszínelése még tart, a VPOP munkatársai a képeket számolják össze, értéküket szakértő határozza meg. A teherautón szállított 63 bikaborjú közül 12 elhullott, 12 állaton pedig kényszervágást kell végrehajtani. Az egészséges állatokat egy közeli ház istállójában helyezték el.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!