Valér
2 °C
8 °C

Hazahozták az érdi darabolós gyilkost

2004.01.07. 10:03
Egy évet töltött Spanyolországban kiadatási őrizetben az az érdi férfi, akit nagybátyja kivégzésével és feldarabolásával gyanúsítanak. A rendőrség a hazahozott férfi előzetes letartóztatását kezdeményezi.
Hazahozták Spanyolországból azt a férfit, aki a gyanú szerint még három éve kivégezte és feldarabolta nagybátyját Érden. Az Érdi Rendőrkapitányságra még 2001. február 4-én jelentették be, hogy holtan találtak a lakásában egy helybéli férfit. Mint kiderült, a holttestet feldarabolták, majd a testrészeket vödrökbe és nejlonzacskókba tették. Ezeket végül a tettes a ház fészerében rejtette el.

A nyomozás szálai rövid időn belül az áldozat unokaöccséhez vezettek, akiről azonban megállapították, hogy a gyilkosság után külföldre menekült. A férfit végül - a Pest megyei rendőrök által kiadott nemzetközi elfogatóparancs alapján - 2002. november 18-án, Spanyolországban fogták el, majd őrizetbe vették.

A Pest Megyei Főügyészség ezt követően kezdeményezte, hogy Spanyolország adja ki Magyarországnak a gyanúsítottat, akit végül, jó egy évi kiadatási őrizet után, e hét hétfőn hoztak haza. A rendőrség őrizetbe vette a brutális bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, és kezdeményezte az előzetes letartóztatását.