Judit
2 °C
7 °C

Felismerte a tévében eltemetett apját

2008.09.05. 07:01
Egy nyolc éve eltűnt, majd tévesen halottnak nyilvánított apa ismét családja körében lehet, miután fia felismerte a tévében.

Egy nyolc éve eltűnt, majd tévesen halottnak nyilvánított apa ismét családja körében lehet, miután fia felismerte a tévében. A 2000-ben eltűnt John Delaney-t családja halottnak hitte, 2003-ban pedig el is hamvasztották azt a holttestet, amelyről a rendőrség úgy vélte, hogy a férfié - tudósított a Reuters.

Azóta kiderült, hogy a 71 éves manchesteri férfit eltűnése után 10 nappal súlyos fejsérüléssel, zavarodott állapotban beszállították egy kórházba. Miután az amnéziás Delaney sem a nevére, sem a családjára, sem a lakóhelyére nem emlékezett, és a rendőrség többszöri próbálkozásra sem tudta megállapítani a személyazonosságát, új nevet kapott és szociális otthonba került.

Mindeközben 2003-ban egy manchesteri kórház földjében oszlásnak indult holttestet találtak, melyről a rendőrség feltételezte, hogy az eltűnt férfié. A család nem sokkal a test megtalálása után elhamvasztatta azt, miközben rokonuk David Harrison néven tengette mindennapjait a számára kijelölt otthonban.

Az idén derült csak ki, hogy mi történt valójában az idős férfival - nevezetesen úgy, hogy a fia mjegpillantotta és felismerte az apját egy eltűnt emberekről szóló tévéműsorban. A rokonságukat bizonyító DNS- tesztek elkészülte után apa és fia ismét együtt lehetnek.

A manchesteri rendőrség nyilatkozatban ismerte el az ügyben elkövetett hibáit és elnézést kért a család tagjaitól az őket ért megpróbáltatások miatt. Hozzátette, hogy nyolc évvel ezelőtt az eltűnt emberekről csak papíralapú jegyzőkönyvek készültek - ez a rendszer mára teljesen elavult. Hangsúlyozta azt is: mindent megtesz annak érdekében, hogy felderítse az önmagukat azonosítani képtelen személyek kilétét, és ebben ma már modern felszerelés is segít.

Egyelőre azonban az eltűnt apa rejtélyének örömteli megoldódása után új, nem kevésbé bonyolult kérdésre kénytelen választ keresni a rendőrség: ki volt az, akit John Delaney néven hamvasztottak el 2003-ban?

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?