Gusztáv
-4 °C
1 °C

Féltestvére ölhette meg a 10 éves fiút

2006.06.28. 11:26
Pszichológus szakértők bevonásával vizsgálja a rendőrség azt a zsombói halálesetet, amelyben valószínűleg saját féltestvére ölte meg a 10 éves fiút.

Feltételezhetően gyilkosság áldozata lett egy tízéves fiú a Csongrád megyei Zsombón, az emberöléssel a gyermek 17 esztendős nővére gyanúsítható - tájékoztatta a rendőrség - az MTI értesülését megerősítve - az Indexet.

A rendőrségnek kedden délután jelentette az Országos Mentőszolgálat diszpécsere, hogy egy 10 éves gyermeket holtan találtak családja zsombói lakóházában.

Tuczakov Szilvána elmondta, az adatok és a tanúvallomások alapján megalapozott a gyanú arra, hogy a gyilkosságot az elhunyt fiú féltestvére követte el. A rendőrség a 17 éves lányt - aki jelenleg is orvosi kezelés alatt áll - őrizetbe vették, és kirendelt védője, gyámja és pszichológus jelenlétében gyanúsítottként hallgatták ki.

Bonyolult eljárás várható, minthogy a gyanúsított pszichológiai kezelés alatt áll, és fiatalkorú. A rendőrség pszichológus szakértők bevonásával vizsgálódik az ügyben.