Konrád
8 °C
26 °C

Első fokon nem volt fenékfogdosás a minisztériumban

2006.04.04. 11:16
Nem jogerősen ötmillió forintot ítélt meg a bíróság B. Istvánnak, akit korábbi beosztottja szexuális zaklatással vádolt meg. Már egyikük sem dolgozik az esélyegyenlőségi tárcánál.

Magánlevélben kell bocsánatot kérnie, és egymillió forintot kell fizetnie a bíróság első fokú ítélete szerint Sz. Gabriellának, akit korábbi főnöke állítólag szexuálisan zaklatott, írja a Népszabadság. A nő belső feljegyzést készített az esetről, amelyet viszont a Blikk közölt.

Négymilliót fizethet a Blikk

A bulvárlap az eset nyilvánosságra hozása miatt négymillió forintot kénytelen fizetni. A bulvárlaphoz eljutott levélben a nő szexuális zaklatással vádolta meg az Esélyegyenlőségi Kormányhivatal gazdasági vezetőjét. Sz. Gabriella szerint az igazgatóhelyettes többek között puszilgatta, és rendszeresen fogdosta a mellét.

A férfi az akkori vádak szerint státust , magasabb fizetést, továbbtanulási lehetőséget ígért a nőnek, de semmit sem teljesített. A megvádolt B. István az Indexnek korábban kifejtette, hogy "az anyukája révén az idén február végén beprotezsált titkárnő alkalmatlansága" és sértettsége áll a feljelentés mögött.

Telefonon lógott

Az igazgatóhelyettes az Indexnek azt mondta, hogy azért fajultak idáig a dolgok, mert beosztottja állandóan "a telefonon lógott", amíg egyszer Bódis ezt szóvá tette. Az igazgatóhelyettes szerint ő nem olyan, "akit körül kell ugrálni", de elege lett a túl sok telefonálgatásból és hogy állandóan noszogatni kellett a titkárnőt, ezért közölte vele, hogy július 5-től nem kell bejárnia a hivatalba.

A "leteremtés" után Sz. Gabriella "elfutott" a hivatalvezetőhöz, ahol Bódis szerint, előadta, a fenti történetet, azzal, hogy főnöke milyen "embertelen és durva". Ezután a hivatalvezető behivatta Bódist, és közölte vele, hogy vizsgálat indult ellene.

Az eset nyilvánosságra kerülése után Sz. Gabriellát áthelyezték, de azóta a nő és a férfi is elhagyta munkahelyét.

A hivatal még annak idején belső vizsgálatot folytatott le, amely alaptalannak találta a nő vádjait. A bíróság szerint a férfi elégedetlen volt beosztottjával, és még a botrány kirobbanása előtt kirúgással fenyegette meg, és a nő emiatt írta meg vádjait.