Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Előzetesben az éhező és éheztető apa

2007.05.21. 12:07
A bíróság hétfőn délben született határozata szerint előzetes letartóztatásba helyezték F. Lászlót, akinek halott feleségére és kiéheztetett kétéves kislányára pénteken talált rá a rendőrség. A férfi jelenleg is rossz állapotban van, csak intenzív gyógyszeres kezelés után tudják a tököli rabkórházba szállítani. Védője szerint elképzelhető, hogy a feleség fogyókúrázott, ezért nem volt étel az óbudai lakásban.

Még mindig nem lehet tudni, hogy miért éhezett az a háromtagú család, amelynek két, még életben lévő tagjára egy óbudai panellakásban találtak rá a rendőrök pénteken. A III. kerület Amfiteátrum utcai lakásban egy halott nőt, egy éhezéstől teljesen legyengült kétéves kislányt és egy hasonlóan rossz állapotban lévő férfit, az édesapát találta meg a rendőrség.

A 37 éves F. László előzetes letartóztatásba helyezéséről hétfőn délben döntött a János Kórházban a bíróság, mert fennáll a szökés és elrejtőzés veszélye. A férfit rossz idegállapota miatt a tököli rabkórházba szállítják, előtte azonban intenzív gyógyszeres kezelést kap, hogy szállítható állapotba kerüljön.

Életfogytiglant kaphat

F. Lászlót a kétéves kislány éheztetése miatt emberölés kísérletével, továbbá segítségnyújtás elmulasztásával vádolják. Tettéért 10-15 év börtönt kaphat, de az életfogytiglani szabadságvesztés sem kizárható egy szigorúbb bírói ítéletet követően.

Ugyan az orvosi vélemények szerint F. László hétfőn kihallgatható volt, ennek ellenére még nem tett vallomást. Bár sokan vallási okokat gyanítanak az eset hátterében, ezt azonban sem a rendőrség, sem a gyanúsított védője nem tudta megerősíteni vagy cáfolni.

Fogyókúrázott?

Kamarás Péter, F. László jogi képviselője szerint még korai bármit is mondani, „meg kell ismernem a szakvéleményeket, hiszen még azt sem lehet pontosan tudni, mikor halt meg a felesége” - fogalmazott. „A férfi csak most szembesült a következményekkel, bizonyára még napokat kell várni, míg el tudja mondani, milyen okok állnak a felesége halála, illetve a gyermeke éheztetése hátterében” – vélte az ügyvéd.

Kamarás szerint még meg kell vizsgálni azt is, hogy mi miatt nem volt a lakásban élelmiszer, hiszen „az sem kizárható, hogy az asszony esetleg fogyókúrázott. Mivel a kétéves gyermek még szopott, azt talán nem is sejthették, hogy az ő táplálása nem kielégítő”.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!